Raparperi Kääretorttu

Raparperi Kääretorttu

Raparperiaikaan saat kääretortulle raikkaan täytteen raparperista ja
rahkasta.

Jauhoiksi sopivat myös tummemmat jauhot, esim. sämpyläjauhot.

Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia.

uunipellillinen eli 1 iso kääretorttu, noin 15 viipaletta
Raparperihillo (kääretortun täytteeksi):
500graparperia
5dlhillo-marmeladisokeria
Kääretorttupohja:
4munaa
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
tai Ruisjauhoja
tai Tattarijauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
n.3dlsoseeksi tai hilloksi keitettyjä raparperinvarsia (n. 200 g)
Rahkaseos:
1tlkkuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (2-2½ dl)
1tlkmaitorahkaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää hillosokeri. Anna
kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi
ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin.
Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla
vasta jäähtyessään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon
jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja
paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7-10 min, kunnes levy on kauniin
keltainen. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman
sokeria. Anna jäähtyä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla.
Levitä torttulevylle ensin raparperihillo ja sen päälle rahkaseos. Rullaa
kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele
viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota
loput rahkaseoksesta leivosten päälle. Koristele leivokset.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)