Leivokset Karkkikääretortusta

Leivokset Karkkikääretortusta

Karkkikääretorttuleivokset sopivat hyvin lasten synttäreille ja muihin herkutteluhetkiin!

noin 10 kpl
Kääretorttupohja:
4munaa
1dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Ruisjauhoja
tai Tattarijauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlpersikka- tai mangososetta (n. 200 g)
Rahka-karkkiseos:
1tlkkuohukermaa (2-2½ dl) kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1tlkmaitorahkaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
75grouhittuja ranskalaisia pastilleja tai valmista Marianne- tai Daim-rouhetta
Päälle:
rahkakermaseosta
75granskalaisia pastilleja tai muita karkkeja
persikka- tai mangoviipaleita
tuoreita yrttejä, esim. sitruunamelissaa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 7-10 min, kunnes levy on kauniin keltainen. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sopiva maku sokereilla. Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita siihen 75 g karkkirouhetta.

Levitä torttulevylle ensin hedelmäsose ja sen päälle kermarahka-karkkiseos. Rullaa kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Levitä tai pursota loput rahkaseoksesta leivosten päälle. Koristele leivokset karkeilla, persikka- tai mangoviipaleilla ja yrteillä.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös karkkikääretortun ilman, että teet siitä leivoksia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella onnistunut:))