Tee kääretorttu valmiiksi jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sitä on helppo leikata viipaleiksi.

Kokoa kakku vähän ennen tarjoilua. Mikäli kuitenkin haluat, että kakku on hyvin pehmennyttä, laita täyte aiemmin kääretorttuviipaleiden väliin.

Tee kakulle kaunis kauden mukainen koristelu, laita päälle ketunleipiä, syötäviä kukkia ja aivan pieniä koivunlehtien hiirenkorvia (= koivun pienen pieniä lehtiä), jotka ovat myös syötäviä. Huolehdithan, että et kerää kukkia ja lehtiä tien vierestä eikä kukissa tai lehdissä ole kasvinsuojeluaineita.

Ainekset 1 kakku (yhdestä kääretortusta), n. 6:lle annosta

Kääretorttupohja:
4
munaa
1
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
Täyte:
5
dl
tuoreita mansikoita (n. 250 g)
1-2
rkl
sokeria
Kakkukerrosten väliin:
Mascarpone-vaahto:
1
tlk
kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta (2-2½ dl)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
mascarpone-tuorejuustoa (200-250 g)
½-1
l
mansikoita
Lisäksi:
syötäviä vihreitä luonnonyrttejä, esim. ketunleipiä, koivun pienen pieniä lehtiä, ahomansikan pieniä lehtiä, peltokanankaalin tai voikukan keltaisia kukkia tai sitruunamelissanlehtiä ja orvokinkukkia

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri puhtaassa kulhossa. Vatkaa ainakin 5 minuuttia niin, että vaahto on kuohkeaa ja paksua. Sekoita joukkoon vispaten vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

  2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttulevy heti toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä mansikkasurvoksen tekemisen ajan.

  3. Survo täytettä varten tuoreet mansikat korkeassa kannussa sauvasekoittimella, mausta seos sokerilla. Levitä tämä survos ohueksi kerrokseksi lämpimälle torttulevylle lastalla. Rullaa levy tiukasti leivinpaperin avulla kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Laita kääretorttu kylmään ainakin tunniksi, se voi olla siellä hyvin yön yli.

  4. Ennen tarjoilua vatkaa kakun täytevaahtoa varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan mascarpone-tuorejuusto ja mausta mieleinen maku sokereilla. Puhdista mansikat, viipaloi ainakin osa niistä kakkukerrosten väliin laittamista varten.

  5. Leikkaa kääretorttu 1½ cm viipaleiksi (17 palaa). Kokoa kääretortuista pyramidinmuotoinen kakku laittaen tarjoilualustalle vuorotellen kääretorttuviipaleita, mansikkaviipaleita ja mascarpone-vaahtoa. Jotta syntyy torni, laita alimmaiseen kerrokseen n. 8 viipaletta (6 viipaleen rengas ja 2 viipaletta keskelle), seuraavaan n. 5 viipaletta, seuraavaan 3 viipaletta ja päälle 1 viipale. Säilytä kakkua jääkaapissa.

  6. Koristele kauniisti ennen tarjoilua mansikoilla, tuntemillasi syötäväksi sopivilla luonnonyrteillä ja -kukilla tai sitruunamelissanlehdillä ja orvokinkukilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.