Unelmatorttu ja unelmaleivokset

Unelmakääretorttu ja unelmaleivokset

Unelmatorttu on leivottu runsaskuituisilla tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä unelmatorttuun käytettävä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden. Täyte on tehty mintturahkalla ja raikkailla marjoilla. Samalla ohjeella voit tehdä tortun tai leivoksia.

Katso video ohjeen alta, kuinka Unelmatorttu & Unelmaleivokset valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä Anne Pohtamon kanssa.

10 - 12:lle
Pohja:
4munaa
dltummaa sokeria
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
½dlkaakaojauhetta
1tlleivinjauhetta
Vaniljainen Mintturahka-täyte:
200gvaniljarahkaa
1dlvispikermaa (20%) + hieman sokeria
2-3rklhienonnettuja tuoreita mintunlehtiä
3-4dlpuolukoita, karpaloita, herukoita tai muita marjoja
Koristelu:
2dlvispikermaa (20%)
1-2rklsokeria
marjoja, mintunlehtiä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma (+sokeri) vaahdoksi ja sekoita siihen vaniljarahka ja hienonnetut mintunlehdet. Levitä täyte torttulevylle ja sen päälle marjat. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin. Vatkaa kerma + sokeri vaahdoksi ja levitä koristevaahtoa tortun ympärille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

VINKKI: Voit tehdä myös leivoksia. Viipaloi jäähtynyt torttu, pursota koristevaahtoa leivoksille, koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Hyvin maistui itselle ja vieraille.
Ihana kahvipöydän herkku.
Ihanan suussasulavaa.
Raikas ja terveellinen :)