Kääretorttukakku

Kääretorttukakku
10 annosta
5kananmunaa
2dlsokeria
1 ¾dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
300-400gkiinteää mansikkahilloa
2hapahkoa omenaa raastettuna
Kuorrutus:
4dlvispi- tai kuohukermaa
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
Viimeistelyyn:
½lmansikoita
2rkltomusokeria
1 ½rklsitruunasta puristettua mehua
1rklmintunlehtiä silputtuna

Valmistusohje

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää siivilöity jauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon pohjaa myöten sekoittaen. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.

Levitä mansikkahillo hiukan jäähtyneelle kakkulevylle, ripottele omenaraaste hillon päälle. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Kääräise tortun ympärille puhdas keittiöpyyhe tortun pyöreyttä tukemaan, jäähdytä jääkaapissa.  

Paloittele torttu 6–8 eri korkuiseksi palaksi, aseta palat kierrepuoli ylöspäin, kiinni toisiinsa, tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja sokerit. Pursota kermavaahto kakun reunoille ja pinnalle.

Lohko pestyt ja putsatut mansikat, mausta tomusokerilla, sitruunamehulla ja minttusilpulla. Annostele mansikat kakun päälle ja nauti. 

Vinkki! Jos käytät pakastemansikoita, lohko ne kohmeisina, mausta ja annostele kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)