Rukiinen Suklaakääretorttu

Rukiinen Suklaakääretorttu

Leivo ihana Rukiinen Suklaakääretorttu ruisjauhoilla, joiden tummuuden peität
kaakaojauheella.

Täyte voi olla myös suklainen, valkosuklaarahkalla ja raikkailla
marjoilla täytetty.

Hyvä munavaahto syntyy huoneenlämpöisillä aineilla, riittävän pitkään
lanka-vispilällä voimakkaasti vatkaten kulhossa, joka on täysin puhdas (ei
muovinen-rasvapintainen).

noin 15 viipaletta
4kananmunaa
dl(tummaa) sokeria
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
2rkltummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1tlkvalkosuklaalla tms. maustettua rahkaa (200 g)
3-4dlpuolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä
leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti
nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen
uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka
päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä rahka tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, levitä päälle marjat.
Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki
ennen tarjoilua.

VINKKI: Kokeile täytteeksi lakka- tai tyrnisosetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)