Maukas Ruiskääretorttu

Maukas Ruiskääretorttu

Ruisjauho antaa hyvää makua myös jälkiruokiin ja sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa. Maukkaassa Ruiskääretortussa ruis ja puolukka tuovat myös kuitua.

Muista: vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi,
sillä munavaahto ei kestä yhtään rasvaisia kulhoja. Vatkaimia ei myöskään saa
kolauttaa astian reunaan vaahdottamisen lopuksi. 

noin 15 viipaletta
4kananmunaa
¾dlhedelmäsokeria
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlmarjasurvosta (esim. puolukkaa)
dlrahkaa
1-2dlkermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1tlvaniljasokeria
makeutusainetta tai hedelmäsokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään
vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle
leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa
kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna
jäähtyä.

Levitä marjasurvos tortulle ohueksi kerrokseksi ja päälle
rahkaseos (rahka, vatkattu kerma/ vaniljakastike, sokerit). Rullaa kääretortuksi
jättäen sauma alaspäin.

Mikäli haluat laktoositonta tai hyvin kevyttä, jätä
rahkaseos pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (11)

Voiko tämän tehdä stevialla?
Munavaahdosta tulee hieman erilainen jos muna-sokerivaahdon tekee steviasokerilla tai etenkin pelkällä stevialla. Lopputoloksesta tulee tiiviimpi rakenteeltaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Maukas, hyvä ja terveellinen: ruista ja puolukkaa! Voi myös tehdä mustikasta ym. marjoista. Oikein suomalaisista hyvistä aineksista leivottu kääretorttu.Niin sitä pitää. Ainako sitä tarvii vehnäjauhoja joka paikkaan tukkia, ei ei ruista vaan tai hiivaleipäjauhoja korkeintaan.
Tuli todella maukas ja ihanan jouluinen, kun ripsautin sekaan hieman kardemummaa.
Tämä on aivan ihanaa ja sopii hyvin vehnäallergiselle. Mutta miten tästä saisi munattoman version...?!
Tätäpä taidan kokeillakin piakkoin! Voiko hedelmäsokerin korvata ihan tavallisella sokerilla?
Hedelmäsokerin tilalla voi käyttää myös tavallista sokeria. Tavallista sokeria voi käyttää hieman enemmän, sillä se ei ole niin makeaa kuin hedelmäsokeri. Hedelmäsokeria käytetään yleensä noin 1/3 vähemmän kuin tavallista sokeria. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
aika hyväää
tää on kympin arvoinen. ruisjauho antaa hyvää makua ja sopii mustikan ja puolukan kanssa mainiosti. olen tehnyt aikaisemminkin kuin nyt ja ovat kehuneet tosi hyväksi ja maukkaaksi!!!!
Todella nimensä arvoista!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pages