Ruisjauho antaa hyvää makua myös jälkiruokiin ja sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa.

Maukkaassa Ruiskääretortussa ruis ja puolukka tuovat myös kuitua.

Muista: vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi, sillä munavaahto ei kestä yhtään rasvaisia kulhoja. Vatkaimia ei myöskään saa kolauttaa astian reunaan vaahdottamisen lopuksi. 

Ainekset noin 15 viipaletta annosta

4
kananmunaa
¾
dl
hedelmäsokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
2
dl
marjasurvosta (esim. puolukkaa)
dl
rahkaa
1-2
dl
kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
tl
vaniljasokeria
makeutusainetta tai hedelmäsokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  2. Levitä marjasurvos tortulle ohueksi kerrokseksi ja päälle rahkaseos (rahka, vatkattu kerma/ vaniljakastike, sokerit). Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Mikäli haluat laktoositonta tai hyvin kevyttä, jätä rahkaseos pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.