Mainio Tumma Vadelmakääretorttu

Mainio Tumma Vadelmakääretorttu

Mainio Tumma Vadelmakääretortussa on käytetty jauhoina tummia jauhoja, sämpylä- ja ruisjauhoja. Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia, koristele leivokset kauniisti marjoilla. Yksi vadelmainen kääretorttupala sisältää 110 kcal.

15 viipaletta
Kääretorttupohja:
4munaa
dlruokokidesokeria
1dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
dlvadelmasurvosta (sokeritonta)
4dlkokonaisia vadelmia
1dlvaahtoutuvaa kevyttä vaniljakastiketta
1dlmaitorahkaa
1rklruokokidesokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. Levitä marjasurvos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, ja laita päälle marjat. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta seos. Levitä marjatäytteen päälle ohueksi kerrokseksi. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI: Tee kääretortusta leivoksia: käytä rahka-vaniljatäytettä kaksinkertainen annos (koko tölkki) ja pursota puolet siitä kääretorttuleivosten koristeeksi. Koristele tuoreilla marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)