Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Levitä marjasurvos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, ja laita päälle marjat. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta seos. Levitä marjatäytteen päälle ohueksi kerrokseksi.
Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
VINKKI: Tee kääretortusta leivoksia: käytä rahka-vaniljatäytettä kaksinkertainen annos (koko tölkki) ja pursota puolet siitä kääretorttuleivosten koristeeksi. Koristele tuoreilla marjoilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy, kuva: Ulla-Maija Hänninen
Kommentteja ja keskustelua