Mainio Tumma Vadelmakääretortussa on käytetty jauhoina tummia jauhoja, sämpylä- ja ruisjauhoja.

Voit tehdä kääretorttuviipaleista myös juhlavia leivoksia, koristele leivokset kauniisti marjoilla.

Yksi vadelmainen kääretorttupala sisältää 110 kcal.

Ainekset 15 viipaletta annosta

Kääretorttupohja:
4
munaa
dl
ruokokidesokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
dl
vadelmasurvosta (sokeritonta)
4
dl
kokonaisia vadelmia
1
dl
vaahtoutuvaa kevyttä vaniljakastiketta
1
dl
maitorahkaa
1
rkl
ruokokidesokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

  3. Levitä marjasurvos tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle, ja laita päälle marjat. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää maitorahka ja mausta seos. Levitä marjatäytteen päälle ohueksi kerrokseksi.

  4. Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI: Tee kääretortusta leivoksia: käytä rahka-vaniljatäytettä kaksinkertainen annos (koko tölkki) ja pursota puolet siitä kääretorttuleivosten koristeeksi. Koristele tuoreilla marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Ulla-Maija Hänninen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.