Tiramisu Kääretorttu
Katso suosituin kääretorttureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia kääretorttuja.

45 min, josta valmisteluaika 35 min
- Ihana Tiramisu Kääretorttu syntyy kesäisillä marjoilla ja tiramisu -täytteellä.
- Alkukesästä sopivat mansikat, sen jälkeen mustikat ja vadelmat, loppukesästä herukat, puolukat ja karpalot.
- Jos pidät suklaasta, tortun voi kuorruttaa sulatetulla suklaalla.
- Jos taas haluat käyttää torttua täytekakun tilalla, kuorruta kääretorttu kermavaahtopursotuksella sekä koristele tuorein marjoin ja yrtein.
10-12:lle
Pohja: | ||
4 | munaa | |
1½ | dl | tummaa sokeria |
1½ | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
½ | dl | kaakaojauhetta |
1 | tl | leivinjauhetta |
Täyte: | ||
2 | dl | mansikka- tai vadelmasurvosta |
1 | tlk | Tiramisu-rahkaa tai mascarpone-juustoa (+vahvaa kahvia) |
1 | dl | vaahtoutuvaa kermaa |
100 | g | tummaa suklaata rouheena |
Kostutus: | ||
1½ | dl | vahvaa kahvia |
Koristelu: | ||
2 | dl | vaahtoutuvaa kermaa |
1 | tlk | sitruunarahkaa (200 g) |
sitruunamelissanlehtiä | ||
vadelmia |
Valmistusohje
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7–10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka tai maustettu tuorejuusto sekä suklaarouhe. Raasta tai rouhi suklaa kylmänä.
- Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla. Levitä päälle marjasose ja tiramisu-suklaavaahto. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.
- Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Koristele kääretorttu tai viipaleet rahkaseoksella, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.
VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa) ja koristele suklaalastuin. Katso myös unelmatortturesepti.
Kommentoi reseptiä