Tiramisu Kääretorttu

Tiramisu Kääretorttu

Ihana Tiramisu Kääretorttu syntyy kesäisillä marjoilla ja tiramisu -täytteellä. Alkukesästä sopivat mansikat, sen jälkeen mustikat ja vadelmat, loppukesästä herukat, puolukat ja karpalot. Jos pidät suklaasta, tortun voi kuorruttaa sulatetulla suklaalla. Jos taas haluat käyttää torttua täytekakun tilalla, kuorruta kääretorttu kermavaahtopursotuksella sekä koristele tuorein marjoin ja yrtein.

10-12:lle
Pohja:
4munaa
dltummaa sokeria
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
½dlkaakaojauhetta
1tlleivinjauhetta
Täyte:
2dlmansikka- tai vadelmasurvosta
1tlkTiramisu-rahkaa tai mascarpone-juustoa (+vahvaa kahvia)
1dlvaahtoutuvaa kermaa
100gtummaa suklaata rouheena
Kostutus:
dlvahvaa kahvia
Koristelu:
2dlvaahtoutuvaa kermaa
1tlksitruunarahkaa (200 g)
sitruunamelissanlehtiä
vadelmia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7–10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka tai maustettu tuorejuusto sekä suklaarouhe. Raasta tai rouhi suklaa kylmänä. Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla. Levitä päälle marjasose ja tiramisu-suklaavaahto. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin. Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Koristele kääretorttu tai viipaleet rahkaseoksella, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa) ja koristele suklaalastuin. Katso myös unelmatortturesepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)