Suklaaunelma Kääretorttu

Suklaaunelma Kääretorttu

Leivo ihanan suklainen kääretorttu tummilla jauhoilla, esim. ruis- tai sämpyläjauhoilla, sillä kaakaojauhe peittää taikinan tummuuden. Suklaaunelma Kääretortun täyte on suklainen, makua on taitettu raikkailla marjoilla tai raparperilla. Supersuklaisen lopputuloksen saat, kun teet suklaakuorrutuksen tortulle tai tarjoat viipaleet suklaakastikkeen kanssa.

Katso video kääretortun valmistuksesta ohjeen alta.

10-12:lle
Pohja:
4munaa
dltummaa sokeria
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
½dlkaakaojauhetta
1tlleivinjauhetta
Täyte:
100gtummaa suklaata
1tlkkevyt tuorejuustoa (n. 13 %)
½dlsokeria
2valkuaista
1dlvispikermaa (20 %)
1dlkeitettyjä raparperikuutioita tai marjoja
(Kuorrutus:)
100gtummaa suklaata
½dlkevytkermaa
pinnalle suklaalastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Sulata suklaa varovaisesti (vesihaude tai mikro). Anna hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto-suklaaseokseen ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto. Levitä torttulevylle keitetyt raparperipalat (tai marjat) liemineen, sillä ne kostuttavat torttua ja sen päälle suklaaseos. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin.

VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa), koristele suklaalastuin. Katso myös unelmatortturesepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Voi olla tosi hyvä ja ravitsevakin, koska siinä on käytetty ruis- ja sämpyläjauhoja.