Parhaat Runebergin tortut

Runebergin tortut
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Runebergin torttujen leipominen on oiva tapa juhlistaa Runeberginpäivää!

Voit valmistaa Runebergin tortut muffinssipellille, muffinssivuokiin, Runebergin tortuille tarkoitettuihin muotteihin - tai jopa uuninkestäviin kahvikuppeihin. Oli muotti mikä hyvänsä, maku on jumalainen! 

Ohjeella syntyy 10-15 Runebergin torttua. 

Kokeile myös meheviä, mutta ihanan kevyitä runebergintorttuja!

noin 10 - 15 kpl
200gvoita tai margariinia
2dlsokeria tai fariinisokeria
2munaa
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Korppujauhoja
2dlmantelilastuja tai piparimuruja
2tlkardemummaa
½tlmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
2dlsmetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1tlsoodaa
Täytteeksi:
n.2dlpaistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n.1dlvettä
1rklsokeria
1tlmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa omenamehua
Päälle:
paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen.

2. Lisää kuivat aineet. Mikäli kotoa/kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä ja / tai kardemummaa. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan.

3. Voitele ja korppujauhota runebergintortuille tarkoitetut vuoat, muffinssipelti tai foliomuffinssivuoat. Voit myös käyttää paperisia vuokia. Näitä ei tarvitse voidella tai korppujauhottaa. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina vuokiin ja paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa.

4. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. Kostuta kypsät runebergintortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa, jos hillo on paiston aikana valunut tortun sisälle. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Loistoresepti! Tortuista tuli kostuttamattakin meheviä ja maukkaita. Korvasin manteliuutteen ja osan kakunmuruista raastetulla mantelimassalla kun ei ollut likööriäkään kaapissa. Käänsin myös reseptin englanniksi kotisivuilleni handmadebyliisa.wordpress.com. T. LiisaMaarit
HERKULLISTA, ihana, touhua suutuntuma :)
Paras ohje vuosiin!!Tein töissäkin tällä ohjeella isolle asiakasmäärälle ja kyllä kannatti.
Hyvin onnistui tällä reseptillä :) Olen aiempina vuosina tehnyt jonkin muun nettireseptin mukaan tortut ja nämä yllätyksekseni turposivat ja meinasivat pursuilla yli muoteista, eli ovat kuohkeita :) Vadelmamarmeladin (1-2dl) sekoitan suoraan taikinan sekaan niin saan mehevämmän ja päälle hillonokare koristeeksi tomusokerikuorrutteella kehystettynä.
Tämä on kyllä aivan paras ohje, tällä saa ihanan mehevät tortut! Käytän piparimuruja, ei kardemummaa, manteliuutetta ja partajugurttia. Paistossa käytän amerikkalaisia muffinssivuokia ja kostutan vadelmamehulla. Suosittelen!
Voiko nämä todella paistaa kahvikupissakin?
Runebergin tortut voi paistaa kahvikupeissakin, kun vaan kupit ovat uuninkestäviä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Loistava resepti! Ei niin tiiviitä ja kuivia kuin monet. Laitoin mantelijauhetta lastujen sijaan. Tein puolikkaalla ohjeella kuuden muffinsin silikonimuottiin.
Mehevimmät tortut tulee tällä ohjeella, vaikka ei kostuttaiskaan. Piparkakkutalon jäämistöt saa herkullisen loppusijoituskohteen.
Hieno!