Runebergin torttu on klassinen leivonnainen ja oiva tapa juhlistaa Runeberginpäivää! Tällä reseptillä voit valmistaa Runebergin tortut muffinssipellille, muffinssivuokiin, Runebergin tortuille tarkoitettuihin muotteihin - tai jopa uuninkestäviin kahvikuppeihin. Oli muotti mikä hyvänsä, maku on jumalainen! Ohjeella valmistuu 10-15 Runebergin torttua. 

 

Ainekset noin 10 - 15 annosta

200
g
voita tai margariinia
2
dl
sokeria tai fariinisokeria
2
munaa
2
dl
mantelilastuja tai piparimuruja
2
tl
kardemummaa
½
tl
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
2
dl
smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1
tl
soodaa
Täytteeksi:
n.2
dl
paistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n.1
dl
vettä
1
rkl
sokeria
1
tl
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa omenamehua
Päälle:
paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen.

  2. Lisää kuivat aineet. Mikäli kotoa/kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä ja / tai kardemummaa. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan.

  3. Voitele ja korppujauhota runebergintortuille tarkoitetut vuoat, muffinssipelti tai foliomuffinssivuoat. Voit myös käyttää paperisia vuokia. Näitä ei tarvitse voidella tai korppujauhottaa. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina vuokiin ja paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. Kostuta kypsät runebergintortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa, jos hillo on paiston aikana valunut tortun sisälle. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.