Runebergin torttu on klassinen leivonnainen ja oiva tapa juhlistaa Runeberginpäivää! Tällä reseptillä voit valmistaa Runebergin tortut muffinssipellille, muffinssivuokiin, Runebergin tortuille tarkoitettuihin muotteihin - tai jopa uuninkestäviin kahvikuppeihin. Oli muotti mikä hyvänsä, maku on jumalainen! Ohjeella valmistuu 10-15 Runebergin torttua.
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa omenamehua
Päälle:
paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta
Ohje
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen.
Lisää kuivat aineet. Mikäli kotoa/kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä ja / tai kardemummaa. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan.
Voitele ja korppujauhota runebergintortuille tarkoitetut vuoat, muffinssipelti tai foliomuffinssivuoat. Voit myös käyttää paperisia vuokia. Näitä ei tarvitse voidella tai korppujauhottaa. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina vuokiin ja paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa.
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. Kostuta kypsät runebergintortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa, jos hillo on paiston aikana valunut tortun sisälle. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
Hei!
Minä olen monet vuodet tehnyt suurinpiirtein tämän reseptin mukaan, ja kaikki tykkäävät että on aivan ihania :). Olen nimittäin hukannut sen reseptin ja olen monta tuntia etsinyt netistä reseptiä joka sisältäis suurinpiirtein samoja aineita, koska en muistanut ulkoa ihan mitä kaikkia reseptiin kuuluu. Nyt kun olen lukenut tämän ja miettinyt, niin tämä taitaa olla se "minun" resepti :). Onneksi löysin :) :) <3 . T. Cristina
Loistoresepti! Tortuista tuli kostuttamattakin meheviä ja maukkaita. Korvasin manteliuutteen ja osan kakunmuruista raastetulla mantelimassalla kun ei ollut likööriäkään kaapissa. Käänsin myös reseptin englanniksi kotisivuilleni handmadebyliisa.wordpress.com. T. LiisaMaarit
Hyvin onnistui tällä reseptillä :) Olen aiempina vuosina tehnyt jonkin muun nettireseptin mukaan tortut ja nämä yllätyksekseni turposivat ja meinasivat pursuilla yli muoteista, eli ovat kuohkeita :) Vadelmamarmeladin (1-2dl) sekoitan suoraan taikinan sekaan niin saan mehevämmän ja päälle hillonokare koristeeksi tomusokerikuorrutteella kehystettynä.
Tämä on kyllä aivan paras ohje, tällä saa ihanan mehevät tortut! Käytän piparimuruja, ei kardemummaa, manteliuutetta ja partajugurttia. Paistossa käytän amerikkalaisia muffinssivuokia ja kostutan vadelmamehulla. Suosittelen!
Loistava resepti! Ei niin tiiviitä ja kuivia kuin monet. Laitoin mantelijauhetta lastujen sijaan. Tein puolikkaalla ohjeella kuuden muffinsin silikonimuottiin.