Runebergin levykakku

Runebergin levykakku
3 t 30 min, josta valmisteluaika 50 min

Runebergintorttujen perinteisin muoto on korkeisiin rengasmuotteihin tehty leivonnainen. Jos et omista tällaisia muotteja, tee helppo vaihtoehto,  Runebergin levykakku, josta jokainen saa hillosilmäisen palan.

Tässä levykakku on tehty lasiseen 15 x 20 cm korkeareunaiseen vuokaan (Pyrex).

Runebergin levykakulle tuo makua tuo runsas kostutus: laimenna rommia tai punssia vedellä ja kostuta kakku meheväksi.

Mikäli et halua käyttää lainkaan alkoholia, käytä tilalla n. ½ tl rommiuutetta. Sekoita se 2 rkl:aan vettä.

Kokeile myös suosittua klassisten runebergintorttujen reseptiä!

1 levykakku, n. 15 (20) x 20 (25) cm korkeareunaiseen, n. 6 cm, vuokaan, josta tulee 12-16 korkeaa kakkupalaa
Taikina:
250gvoita tai margariinia
2 ½dlfariinisokeria
3munaa
2 ½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Korppujauhoja
ja / tai Ruiskorppujauhoja
1 ½dlkeksin- tai piparinmuruja (tai mantelirouhetta)
2dlkermaviiliä tai ranskankermaa
1 ½tlsoodaa
2rklrommia tai punssia
Voiteluun:
2tlvoita tai margariinia
Päälle:
100gpaistonkestävää vadelmamarmeladia
Kostutus:
1-2dlvedellä laimennettua rommia tai punssia
Pinnalle:
100gvadelmamarmeladia tai -hilloa
sokerivesikuorrutusta (1 dl tomusokeria + n. 3 tl sitruunamehua)

Valmistusohje

Vuoraa korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla, jonka voitelet rasvalla.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, korppujauhot ja piparinmurut tmv. Sekoita kermaviiliin sooda ja rommi tai punssi ja lisää seos taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja tasoita pinta. Laita lusikalla vadelmamarmeladia nokareina (12–16 kpl) taikinaan painaen 3–4 x 4 muodostelmaan aina n. 3 cm:n päähän toisistaan. 

Paista levykakkua 175 asteessa 30–40 minuuttia uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla uunista riippuen. Anna kakun jäähtyä hetki ja kostuta kakku.

Anna kakun jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään viileässä kelmulla peitettynä. Irrota kakku vuoasta ja leivinpaperista varovaisesti. Leikkaa kakku jäähtyneenä terävällä veitsellä hillojen mukaan korkeiksi ruuduiksi.

Sekoita 1 dl tomusokeria ja tilkka sitruunamehua tasaiseksi vähän valuvaksi kuorrutukseksi. Voit myös käyttää valmista sokerikuorrutetta tuubista. Valuta kuorrutusta pikkulusikalla renkaaksi hillokohdan ympärille jokaisen ruudun päälle. Täytä jokaisen ympyrän sisus kauniisti vadelmahillolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)