Nämä vohvelit ovat hieman tavallisista vohveleista poikkeavia, sillä näiden makumaailman lähtökohtana oli Runebergin päivän perinneleivos. Maku on hyvin samanlainen kuin runebergintortuissa, koska tässä reseptissä on käytetty runebergintortuista tuttuja korppujauhoja ja jauhettua mantelia. Lisäksi taikinan voi halutessaan maustaa vaikka pienellä määrällä punssia tai mantelilikööriä. Liköörin tai punssin voi toki korvata myös muutamalla tipalla karvasmanteliaromia.

Nämä rapeat vohvelit voit paistaa perinteisinä pyöreinä vohveleina tai kuvien mukaan paksumpina versioina. Tarjoile vohvelit vaikka marjahillon ja sokerikuorrutteen kanssa, tai lusikoi hillon seuraksi kermavaahtoa juuri paistetun vohvelin päälle.

Ainekset annosta

Vohvelitaikina
½
dl
jauhettua mantelia
1
dl
sokeria
2
tl
leivinajauhetta
ripaus suolaa
dl
maitoa
150
g
voita
2
kananmunaa
(2
rkl
punssia tai mantelilikööriä)
Tarjoiluun
hilloa
sokerikuorrutetta
kermavaahtoa

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot, jauhettu manteli, sokeri, leivinjauhe sekä ripaus suolaa keskenään. 
  2. Mittaa maito ja voi pieninä paloina kattilaan ja kuumenna seosta sen verran, että voi sulaa joukkoon. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja lisää myös kaksi kananmunaa. Mittaa halutessasi myös mantelilikööriä taikinan joukkoon makua tuomaan. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.
  3. Paista vohvelit vohveliraudan ohjeen mukaisesti joko pyöreinä ja ohuina vohveleina tai sitten tällaisina hieman paksumpina vohveleina.
  4. Koristele vohvelit esimerkiksi runebergintortuista tutuilla sokerikuorrutteella ja hillolla. Voit lusikoida myös vielä hieman kermavaahtoa vohveleiden päälle.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.