Haettu sivustolta  4.11.2025
  Runebergintortut kuuluvat itseoikeutetusti Runebergin päivään. Niitä varten tarkoitettuja muotteja voi olla kuitenkin vaikea löytää, eikä niitä kannatakaan säilytellä kaapeissa yhtä käyttökertaa varten. Leivo ihanat tortut Runebergin kahvikakuksi ja koristele kuten koristelisit tortutkin. Laita nokare marmeladia ja tomusokerikuorrutusta siten että jokaiseen annospalaan tulee niitä.
Ainekset annosta
300
      
      g
      
      voita
      
      3
      
      dl
      
      sokeria
      
      3
      
      kananmunaa
      
      1½ 
      
      dl
      
      mantelijauhetta
      
      2
      
      tl
      
      leivinjauhetta
      
      2
      
      tl
      
      vaniljasokeria
      
      1½ 
      
      dl
      
      kermaa tai mantelilikööriä (voit korvata myös vain osan manteliliköörillä)
      
      250
      
      g
      
      omenasosetta
      
      manteliaromia tai karvasmanteliaromia muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen
      
      Vuokaan:
      
      nokare voita
      
      Taikinaan raidaksi:
      
      200
      
      g
      
      paistonkestävää vadelmamarmeladia
      
      Koristeluun:
      
      200
      
      g
      
      vadelmamarmeladia
      
      200
      
      g
      
      tomusokeria
      
      tilkka vettä
      
      Ohje
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
 - Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
 - Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma (tai mantelilikööri), omenasose ja manteliaromi tai karvasmanteliaromi muutama tippa kerrallaan varovasti annostellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 - Voitele ja jauhota leipävuoka tai kahvikakkuvuoka ja levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
 - Levitä pinnalle paistonkestävä vadelmamarmeladi ja nostele haarukalla siten, että se sekoittuu taikinaan raidaksi.
 - Paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
 - Kumoa kakku hetken jäähdyttyään.
 - Pursota vadelmamarmeladia kakun pinnalle nokareina.
 - Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä, kunnes saat sakean mutta levittyvän tahnan.
 - Valuta tomusokerikuorrutusta kakun reunoille.
 - Tarjoa!
 
Resepti: 
            
      Hellapoliisi
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua