Runebergin tortut tummilla jauhoilla

Runebergin tortut tummilla jauhoilla
45 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Runebergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkujaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty, mutta nyt käytämme tummempia hiivaleipävehnäjauhoja ja rukiisia korppujauhoja.
  • Nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa. Runebergin torttuja tarjotaan perinteisesti Runebergin päivänä 5.2.
  • Jos omistat sydämen muotoisia syviä silikonivuokia, tee tortut vaihteeksi niihin.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Elina Laine valmistivat näitä Runebergin torttuja.
noin 10 - 15 kpl
200gvoita
2dltummaa sokeria
2munaa (omega-3)
2dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
2dlMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2dlmantelilastuja
1tlmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä tai punssia
2tlkardemummaa
2dlsmetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1tlsoodaa
Täytteeksi:
n.2dlpaistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n.1dlvettä
1rklsokeria
1tlmanteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua
Päälle:
paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan. 

Käytä Runebergin torttumuotteja, mikäli omistat sellaisia. Myös syväkoloinen muffinssipelti sopii tarkoitukseen oikein hyvin. Tai voit käyttää folio- tai metallisia muffinssivuokia. Tässä on käytetty sydämen muotoisia silikonimuotteja. Voitele ja korppujauhota tarvittaessa vuoat.

Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. 

Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Katso myös Runebergin torttu -resepti kevennettynä versiona.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (22)

Korvasin korppujauhot Hetki taateli -pikapuurolla ja mantelilastut jauhetulla mantelilla. Hyviä tuli näinkin ja puuropussin taateli toi kivan lisän torttuihin.
Ihan paras Runeberg-resepti. Minulla ei ollut smetanaa tai kermaa, joten korvasin sen sitrus-rahkalla, jota löytyi jääkaapista. Hyvin onnistui ja teen samoin ensi kerralla.
Tässä reseptissä ristiriita: Vadelmahillo ennen paistoa? Vadelmahillo paiston jälkeen? (Ohjeessa molemmat.) Eikö kostutus helpompi tehdä jos hillo laitetaan paiston ja kostutuksen jälkeen? Muutoin vaikuttaa resepti oikein hyvältä.
Vadelmahilloa painetaan tortun keskelle ennen paistoa ja lisäksi tortun päälle laitetaan vielä vadelmahilloa paiston ja kostutuksen jälkeen, samalla kun tehdään sokerivesikuorrutuksella rengas hillon ympärille. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Täytteeksi riittää vähemmän kuin 2 dl vadelmahilloa. Taivaallisen hyviä torttuja. Kiitos ohjeesta!
Tosi hyvä ohje. Tein runebergintorttuja ensimmäistä kertaa ohjeen mukaan kardemummalla ilman karvasmanteliöljyä. Parempia, kuin kaupasta ostetut.
Hei! Tortuista tulee vielä maukkampia, kun käyttää korppujauhojen tilalla murustettuja digestive-keksejä ja mantelilastujen tilalla mantelijauhetta.
Nam, paras resepti millä olen leiponut!
Todella hyvä resepti. Tuli jopa parempia kun kuvassa :) !
Eka satsi uunissa...näyttää hyvältä.

Pages