Runebergin tortut, kevyempi versio

Kevyet-Runebergintortut
40 min, josta valmisteluaika 25 min
  • Runebergintorttu on alkuvuoden leivonnaisten kuningatar! Tämän reseptin runebergintortut ovat hieman kevyempiä, mutta silti ihanan meheviä. Osa taikinan rasvasta on korvattu kermaviilillä. Muuten taikinaan laitetaan kaikki asiaankuuluvat ainekset, jotka luovat runebergintortuille niiden upean ominaismaun ja tuovat keittiöön ihanan tuoksun.
  • Voit myös valmistaa runebergintortut kokonaan ilman rasvaa. Käytä tällöin 1 tölkki kermaviiliä (2 dl).
  •  
  • Hyvää Runeberginpäivää!
6-8 korkeaa torttua
3munaa
dlsokeria tai fariinisokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
1dlmantelilastuja tai piparimuruja
tlleivinjauhetta
½tlmanteliuutetta tai kardemummaa
½tlvaniljasokeria
1dlkermaviiliä (½ tlk)
100gpullomargariinia tai ½ tlk kermaviiliä
Kostutukseen:
n.1dlvettä
1rklsokeria
manteliuutetta (1 tl), punssia tai rommia (1-2 rkl) ja/tai vahvaa vadelmamehua (2 rkl)
Päälle:
n.2dlvadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin. Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

2. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin Runebergintorttuvuokiin. Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia.

3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

4. Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

VINKKI! Kokeile myös klassisia runebergintorttuja!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Kyllä oli "helppo" resepti ja hyviä tuli. Suosittelin heti eteenpäinkin. Ja muutenkin Myllyn Paras on joka lähtöön hyvä juttu, ohjeet ja tuotteet.
Joulupiparit (appelsiinimausteiset) tekivät kivan makuisiksi.
Ei ollut hyviä.
Onnistuuko taikinan paistaminen kakkuvuuassa?
Taikinan voi paistaa myös kakuksi. Silloin paistoaika on pitempi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos näitä vain kerran vuodessa leipoo, niin pitää olla kunnon tortut. Ei mitään kevennettyjä.
Pyöreitä ja litteitä torttuja.
Ihan hyvä ohje.
Tuli mehukkaita ja hyviä. Muokkasin reseptistä omanlaiseni. Laitoin mm. 2 dl soijajogurttia enkä rasvaa ollenkaan, korppujauhot korvasin piparkakkumuruilla ja vastaavsti laitoin 50 g pussin mantelilastuja. Kardemummaa reilusti yms. Kostutin tortut vadelmamehulla. Titta O
Hyvää hieman muunneltunakin. Kermaviili ja rasva vaihtuivat rahkaan ja osa mantelista korvattiin kookkoshiutaleilla.

Pages