Kevennetyt Runebergin tortut

Kevennetyt Runebergin tortut

Tässä ohjeessa osa runebergintortun rasvasta on korvattu kermaviilillä. Melko rasvaisista runebergintortuista saa näin hieman keveämpiä, mutta silti vielä herkullisia. Mikäli haluat valmistaa tortut kokonaan ilman margariinia, käytä tällöin koko tölkki kermaviiliä (2 dl). Leivoksien tekemiseen ei tarvitse olla varsinaisia korkeita runebergintorttu-muotteja, sillä pienet folio- tai silikonivuoat sopivat tähän, myös muffinipeltiä voi käyttää, jolloin saat matalia torttuja. Tee silti koristelu ja kostutus perinteiseen malliin. TIESITKÖ, että Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkujaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa. Katso myös perinteinen Runebergin torttu -reseptimme!

noin 15 kpl
3munaa
dlsokeria tai fariinisokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Korppujauhoja
1dlmantelilastuja tai piparimuruja
tlleivinjauhetta
½tlmanteliuutetta tai kardemummaa
½tlvaniljasokeria
1dlkermaviiliä (½ tlk)
100gpullomargariinia tai ½ tlk kermaviiliä
Kostutukseen:
n.1dlvettä
1rklsokeria
manteliuutetta (1 tl), punssia tai rommia (1-2 rkl) ja/tai vahvaa vadelmamehua (2 rkl)
Päälle:
n.2dlvadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin. Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin. Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa/marmeladia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

VINKKI: Pullomargariinin voi korvata kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä. Katso myös maistuva Runebergin kuppikakut -resepti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (27)

Ei ollut hyviä.
Onnistuuko taikinan paistaminen kakkuvuuassa?
Taikinan voi paistaa myös kakuksi. Silloin paistoaika on pitempi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos näitä vain kerran vuodessa leipoo, niin pitää olla kunnon tortut. Ei mitään kevennettyjä.
Pyöreitä ja litteitä torttuja.
Ihan hyvä ohje.
Tuli mehukkaita ja hyviä. Muokkasin reseptistä omanlaiseni. Laitoin mm. 2 dl soijajogurttia enkä rasvaa ollenkaan, korppujauhot korvasin piparkakkumuruilla ja vastaavsti laitoin 50 g pussin mantelilastuja. Kardemummaa reilusti yms. Kostutin tortut vadelmamehulla. Titta O
Hyvää hieman muunneltunakin. Kermaviili ja rasva vaihtuivat rahkaan ja osa mantelista korvattiin kookkoshiutaleilla.
Hyviä torttuja tuli :) Ne voi myös laittaa pieniin kahvikuppeihin
Näitä pitää kokeilla. Korppujauhoja on kyllä kamalan paljon, voisi varmaan laittaa enemmän piparimuruja. Kermaviilin tilalle pitää vain laittaa maustamatonta soijajogurttia, eiköhän se toimi tässä, niin kuin muuallakin :) Terveisin, Titta O Ps. Teiltä löytyy paljon hyviä leivontareseptejä, kiitos siitä. Niitä on myös helppo muokkailla itselle sopiviksi.

Pages