Pääsiäisen suklainen vaniljarahkakakku

Pääsiäisen suklainen vaniljarahkakakku
4 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 30 min

Myllyn Parhaan Someleipuri Maija pisti suklaamunat muruiksi ja leipoi makean vaniljaisen rahkakakun, jonka pohja sulattaa jokaisen suklaahiiren sydämen. Leivo hyydytettävä kakku valmiiksi vaikkapa tarjoilua edeltävänä iltana ja herkuttele rapeiden suklaamunien kaverina.

Yhdestä annoksesta tulee ⌀ 22 cm kakku eli noin 30 siivua
Pohjaan:
100gtummaa suklaata
75gvoita
2kananmunaa
1dlsokeria
1dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täytteeseen:
5kplyllätyssuklaamunia (n. 100 g)
400gvaniljarahkaa
200gmaustamatonta tuorejuustoa
2dlkuohukermaa
0,75dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1sitruunan mehu
5liivatelehteä
Koristeluun:
kourallinen pääsiäismunarakeita
muutama pala tummaa suklaata
muutama pala valkosuklaata

Valmistusohje

Pohja

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sulata tumma suklaa ja voi samassa kulhossa.

  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

  4. Sekoita suklaa-voiseos kananmuna-sokerivaahtoon.

  5. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen.

  6. Kaada taikina ⌀ noin 22 cm vuokaan ja paista 10–15 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla.

Täyte

  1. Rouhi yllätysmunien suklaiset kuoret ja ripottele jäähtyneen pohjan päälle.

  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

  3. Yhdistä rahka, kerma, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

  4. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan mehuun.

  5. Kaada liivateseos sekoittaen ohuena nauhana massan joukkoon. Älä sekoita liikaa!

  6. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä kylmässä 2–3 tuntia.

Koristelu

  1. Sulata tumma suklaa ja pursota pursotinpussin avulla oksia kiertämään kakkua.

  2. Sulata valkosuklaa ja lisää oksiin pisaroina pajunkissoiksi.

  3. Asettele pääsiäismunat suklaisten pajunoksien joukkoon.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Miten muunnetaan gluteeniton versio pohjasta?
Korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta