Myllyn Parhaan Someleipuri Maija pisti suklaamunat muruiksi ja leipoi makean vaniljaisen rahkakakun, jonka pohja sulattaa jokaisen suklaahiiren sydämen. Leivo hyydytettävä kakku valmiiksi vaikkapa tarjoilua edeltävänä iltana ja herkuttele rapeiden suklaamunien kaverina.

Ainekset Yhdestä annoksesta tulee ⌀ 22 cm kakku eli noin 30 siivua annosta

Pohjaan:
100
g
tummaa suklaata
75
g
voita
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täytteeseen:
5
kpl
yllätyssuklaamunia (n. 100 g)
400
g
vaniljarahkaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
sitruunan mehu
5
liivatelehteä
Koristeluun:
kourallinen pääsiäismunarakeita
muutama pala tummaa suklaata
muutama pala valkosuklaata

Ohje

Pohja

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sulata tumma suklaa ja voi samassa kulhossa.

  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

  4. Sekoita suklaa-voiseos kananmuna-sokerivaahtoon.

  5. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen.

  6. Kaada taikina ⌀ noin 22 cm vuokaan ja paista 10–15 minuuttia.

  7. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla.

Täyte

  1. Rouhi yllätysmunien suklaiset kuoret ja ripottele jäähtyneen pohjan päälle.

  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

  3. Yhdistä rahka, kerma, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

  4. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan mehuun.

  5. Kaada liivateseos sekoittaen ohuena nauhana massan joukkoon. Älä sekoita liikaa!

  6. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä kylmässä 2–3 tuntia.

Koristelu

  1. Sulata tumma suklaa ja pursota pursotinpussin avulla oksia kiertämään kakkua.

  2. Sulata valkosuklaa ja lisää oksiin pisaroina pajunkissoiksi.

  3. Asettele pääsiäismunat suklaisten pajunoksien joukkoon.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.