Mutakakku on monen suklaan ystävän lempiherkku, joka lumoaa täyteläisyydellään. Kakku on myös kätevä tarjottava juhlissa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Mutakakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa.

Kypsä mutakakku on reunoilta ja pinnasta kypsä, mutta keskeltä pehmeä. Mutakakun kypsyyden testaat helposti näin: Ota kakku uunista ja tarkista, että pintakerros näyttää kypsältä. Heiluta varovasti vuokaa edestakaisin. Jos pintakerros on kypsä, mutta kakku hytkyy hieman vuoassa, mutakakku on sopivan kypsä. Rakenne kiinteytyy vielä hieman, kun kakku jäähtyy.

Tarjoile mutakakku kermavaahdon ja vadelmien kera. Myös vaniljajäätelö sopii mainiosti kermavaahdon tilalle. Voit myös ripotella ohuen kerroksen tomusokeria mutakakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Katso ohjeen alta video, jossa Arja Elina Laine valmistaa tämän herkullisen mutakakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset annosta

150
g
voita
200
g
tummaa suklaata (1 levy)
3
munaa
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
Vuoan leivitykseen:
voita
Tarjoiluun:
2
dl
kermaa
2
tl
vaniljasokeria
vadelmia tai karhunvadelmia

Ohje

  1. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan jäähtynyt voi-suklaaseos.

  2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.

  3. Anna kakun jäähtyä hetki. Nosta mutakakku vuoasta varovasti tarjoiluvadille.

  4. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja vadelmia. 

VINKKI: Jos haluat vehnättömän mutakakun, korvaa ohjeen jauhot tattarijauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.