Mustikka, tuo metsiemme siniposkinen herkku, on sekä lasten että aikuisten mieleen. Mustikkapiirakka on suomalaisille niin rakas perinneherkku, että se ansaitsee oman päivänsä. 6.8.2017 vietettiin ensimmäistä kertaa Mustikkapiirakkapäivää osana Suomi 100 -juhlavuotta. 

Mustikkapiirakkapäivän kunniaksi keräsimme parhaat mustikkapiirakkareseptit yhdelle sivulle. Täältä löydät niin murotaikina-, pullataikina- kuin sokerikakkupohjaisen mustikkapiirakan reseptin ja paljon muita herkullisia variaatioita. Nyt leivotaan ja herkutellaan yhdessä!

Mustikkapiirakkapäivän kunniaksi järjestimme vuonna 2017 myös reseptikilpailun, johon osallistuivat blogit Hanna Sumari, Isyyspakkaus, Kolmistaan, Lunni leipoo ja Perinneruokaa prkl sekä tubettaja Iinaps. Hanna Sumari osallistui kilpailuun mehevällä Suomi 100 mustikka-valkosuklaapiirakalla, Isyyspakkaus kardemummaisella Mustikkakukkosella, Kolmistaan herkullisella Mustikka-sitruunamelissapiirakalla, Lunni leipoo persikkaisella Mustikkapiirakalla Amerikan tyyliin, Perinneruokaa prkl kekseliäällä Mustikkapizzalla ja Iinaps maukkaalla Soijajogurtti-mustikkapiirakalla. Kilpailussa suomalaiset pääsivät äänestämään omaa suosikkiaan. 

Herkullista Mustikkapiirakkapäivää!