Mustikkakukkonen ja vaniljainen jogurttikastike

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkakukkonen ja vaniljainen jogurttikastike

Tällä reseptillä Isyyspakkaus-blogin Tommi osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.

"Savolainen Rouvani on valmistanut mustikkakukkoja eli rättänöitä iät ja ajat, ja nappasin häneltä idean piilottaa piirakkamustikat taikinakuoren alle. Aivan oikeaoppinen rättänä tämä paistos ei ole, sillä aito savolainen rättänä tehdään ruisjauhoista. Kutsun tätä siis mustikkakukkoseksi eli rättänähköksi. Seurakseen se saa todellisen pikavaniljakastikkeen: sokerilla ja vaniljajauheella maustettua turkkilaista jogurttia, joka sopii tarjottavaksi myös monen muun makean piirakan lisukkeena."

1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, Makea (380 g)
1lmustikoita (n. 600 g), joko tuoreita tai pakastettuja, enemmänkin voit laittaa
1dlsokeria
½tlkardemummaa (hienoksi jauhettua)
2dlmaustamatonta (turkkilaista) jogurttia
2rklsokeria
½tlvaniljajauhetta

Valmistusohje

Jos käytät pakastemustikoita, valuta niistä ylimääräinen mehu pois.

Levitä mustikat pyöreän piirakkavuoan pohjalle.

Ripottele sokeri ja kardemumma tasaisesti mustikoiden päälle.

Kauli piirakkataikina piirakkavuoan kokoiseksi, pyöreäksi levyksi ja nosta se mustikoiden päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes taikinakuori alkaa ruskettua ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Sekoita sokeri ja vaniljajauhe jogurttiin.

Tarjoile mustikkakukkonen lämpimänä jogurttikastikkeen kanssa.

Resepti:
Tommi Koivisto, Isyyspakkaus

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)