Mustikkakukkonen ja vaniljainen jogurttikastike

Mustikkakukkonen ja vaniljainen jogurttikastike

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
1 h 5 min

Tällä reseptillä Isyyspakkaus-blogin Tommi osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.

"Savolainen Rouvani on valmistanut mustikkakukkoja eli rättänöitä iät ja ajat, ja nappasin häneltä idean piilottaa piirakkamustikat taikinakuoren alle. Aivan oikeaoppinen rättänä tämä paistos ei ole, sillä aito savolainen rättänä tehdään ruisjauhoista. Kutsun tätä siis mustikkakukkoseksi eli rättänähköksi. Seurakseen se saa todellisen pikavaniljakastikkeen: sokerilla ja vaniljajauheella maustettua turkkilaista jogurttia, joka sopii tarjottavaksi myös monen muun makean piirakan lisukkeena."

Ainekset noin 8 annosta

Mustikkakukkonen:
1
l
mustikoita (n. 600 g), joko tuoreita tai pakastettuja, enemmänkin voit laittaa
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa (hienoksi jauhettua)
Vaniljainen jogurttikastike:
2
dl
maustamatonta (turkkilaista) jogurttia
2
rkl
sokeria
½
tl
vaniljajauhetta

Ohje

  1. Jos käytät pakastemustikoita, valuta niistä ylimääräinen mehu pois.

  2. Levitä mustikat pyöreän piirakkavuoan pohjalle.

  3. Ripottele sokeri ja kardemumma tasaisesti mustikoiden päälle.

  4. Kauli piirakkataikina piirakkavuoan kokoiseksi, pyöreäksi levyksi ja nosta se mustikoiden päälle.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes taikinakuori alkaa ruskettua ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

  6. Sekoita sokeri ja vaniljajauhe jogurttiin.

  7. Tarjoile mustikkakukkonen lämpimänä jogurttikastikkeen kanssa.

Resepti:
Tommi Koivisto, Isyyspakkaus

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.