• Ensimmäisistä mustikoista kannattaa leipoa mustikkapiirakka. Tämän piirakan täytteeseen laitetaan rahkaa tai smetanaa ja maitoa. Lopputuloksena on pehmeä, täyteläinen täyte.
  • Anna valmiin piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen, jotta maut pääsevät parhaiten esiin.

 

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm annosta

Täyte:
4
dl
mustikoita (200 g)
1
dl
maitoa
1
dl
smetanaa (tai rahkaa)
1
muna
½
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Levitä mustikat piirakkapohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min. Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty Mustikkapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoiden reseptejä.

VINKKI: Myös muut marjat tai ananasmurska sopivat hyvin piirakkaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

82 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.