Mustikkapiirakka murotaikinasta

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkapiirakka-murotaikinasta
  • Ensimmäisistä mustikoista kannattaa leipoa mustikkapiirakka. Tämän piirakan täytteeseen laitetaan smetanaa ja maitoa. Lopputuloksena on pehmeä, täyteläinen täyte.
  • Anna valmiin piirakan vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen, jotta maut pääsevät parhaiten esiin.

 

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-30 cm
1 pkt Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
tai 1 pkt Pyöreää Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
4dlmustikoita (200 g)
1dlmaitoa
1dlsmetanaa (tai rahkaa)
1muna
½dlsokeria
1rklvaniljasokeria

Valmistusohje

Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina hieman ohuemmaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä mustikat piirakkapohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min. Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty Mustikkapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoiden reseptejä.

VINKKI: Myös muut marjat tai ananasmurska sopivat hyvin piirakkaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (112)

Piirakka jäi löysäksi!
Jos kysyy taikinareseptiä ja saa eteensä kaupan taikinat - ei hyvä juttu
Sivuiltamme löytyy piirakkareseptejä myös itse tehtäviin taikinoihin. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Todella maukas ja helppotekoinen piirakka. Smetanan korvasin vaniljarahkalla ja vähensin vaniljasokerin määrää. Hyvää oli!
Jopa isä ja poika yhdessä onnistui tässä kaiken kiireen keskellä. Namnam tuli pienten suusta.
Hyvä resepti. Piirakkaan saa vielä mukavasti raikkautta puristamalla hiukan limeä joukkoon. Toimii!
Kuinka täytteestä saa munattoman?
Täytteen kananmunan voi korvata 1 rkl peruna-, maissi- tai soijajauhoa ja 2 rkl nestettä. Kun piirakan valmistaa munattomaan ruokavalioon, niin on myös huomioitava, että reseptissä mainitut taikinat sisältävät kananmunaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi herkullista. Seuraavaksi teen persikasta. En vain tiedä tehdäänkö se muuten samalla ohjeella. Kerro minulle, muutetaanko ohjetta esim. jos tekee ananaksesta.
Ananasmurskasta kannattaa valuttaa ylimääräinen neste pois. Muuten piirakka tehdään samalla tavalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages