Mustikkapiirakka muruseoksella

Mustikkapiirakka muruseoksella

Mustikkapiirakka valmistuu nopeasti ja on todella herkullista! Mustikat alkavat kypsyä heinäkuussa, joten tämä mustikkapiirakka on täydellinen tarjottava vaikkapa mökille poikkeaville yllätysvieraille. Jos mökillä on pakastin, siellä kannattaa aina pitää muutamaa pakastetaikinaa vierasvaraksi. Voit kokeilla leipoa mustikkapiirakan makeaan piirakkataikinaan tai ruis-kaura-piirakkataikinaan. Molempia on saatavilla valmiiksi pyöreinä, joten ne on helppo painella pyöreään piirakkavuokaan. Mustikkapiirakan täytettä maustavat hunaja ja inkivääri. Piirakan päälle tuleva kaura- tai ruismuruseos tekee siitä ihanan rapeaa. Tällä reseptillä onnistut varmasti – nyt vain nauttimaan mustikkasadosta!

25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
2dlranskankermaa
1muna
2rklhunajaa
1tljauhettua inkivääriä (tai vaniljasokeria)
4dlmustikoita
Muruseos:
3dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
n.½dlhunajaa
1tljauhettua inkivääriä tai vaniljasokeria
50gvoita sulatettuna

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle ranskankerma-muna-hunaja-mausteseos (halutessasi voit jättää tämän kerroksen pois) ja sen päälle mustikat. Sekoita muruseos ja ripottele se mustikoiden pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Kokeile myös näitä mustikkapiirakoita:

Helppo mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka murotaikinasta

Mustikkapiirakka ja kermaviiliä

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla Myllyn Paras Kauraleseitä tai Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Näyttää hyvältä, pitääkin kokeilla ensi syksynä tätä!
nams