Tämä helppo mustikkapiirakka valmistuu Vappu Pimiän ohjeella. Klassinen mehevä piirakka saa erityisen raikkaan säväyksen sitruunankuoresta, jota sekoitetaan täytteeeseen.

Herkku sopii hyvin kahvipöytään ja kesäisen aterian elegantiksi herkuksi. 

 

Ainekset annosta

4-5
dl
mustikoita
½-⅔
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
prk
kermaviiliä
1
muna
1
sitruunan kuori raastettuna

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

  2. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi ja painele pyöreään piirakkavuokaan.

  3. Levitä mustikat pohjan päälle (pakastemustikat jäisinä). Sekoita muut ainekset keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.