Haettu sivustolta 8.6.2023 Mustikkakukko Mustikkakukko Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi. 5 arviota Anna arviosi 6 kommenttia Sulje näkymä Katsele kokkausnäkymässä Valmisteluaika 20 min Kokonaisaika 1 h 20 min R
Kesän tuoreita mustikoita odotellessa, voit valmistaa tämän ihastuttavan mustikkakukon myös pakastemustikoista. Tämä helppotekoinen tarjottava ihastuttaa ja yllättää vieraasi. Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa. Ainekset 6 annosta annosta 200 g voita 1 dl sokeria 3½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte: 400 g pakastemustikoita 1 dl sokeria 3 rkl perunajauhoja ½ tl vaniljasokeria Ohje Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja vatkaa ne kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Painele taikinasta 2/3 leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita pakastemustikat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle. Kaulitse loppu taikina tasaiseksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan mustikoiden päälle. Painele reunat kiinni. Paista mustikkakukkoa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti. Tarjoa hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Resepti: Hellapoliisi
Kokeile myös näitä reseptejä Kuva Mustikkamisu Kuva Mustikkapiirakka kardemummapohjalla Kuva Mustikka-lakritsipiirakka Piirakat ja tortut: Katso kaikki reseptit
Kommentteja ja keskustelua CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse. Anonyymi kirjoitti 5.8.2022 - 12:02 Minä läpöstelen kannen veteen kastetulla nuolijalla. Taikinamöntti marjojen päälle ja märällä nuolijalla "sivelyä", niin kyllä se leviää hienosti! Vastaa Anonymous kirjoitti 19.3.2022 - 18:01 Aivan liian vähän jauhoja, että olisi saanut kaulittua taikinasta kannen. Taputtelin käsin jauhojen kanssa jonkulaisen kannen kukon päälle Vastaa Anonymous kirjoitti 19.2.2021 - 15:55 Minä olen laittanut omenaa ja puolukkaa yhdessä täytteeksi.Hyvää tulee. Vastaa Anonymous kirjoitti 14.1.2021 - 15:00 Tänään teen mustikkakukkoa! Vastaa Anonymous kirjoitti 6.12.2020 - 13:17 ajattelin kokeilla myös muita marjoja mm puolukkaa Vastaa Anonymous kirjoitti 2.8.2019 - 23:09 Varmaan on hyvää ja helppo valmistaa! Luulisin, että täytteenä käy myös omenalohkot! (Olisiko sen nimi sitten omenabai?) Vastaa Näytä lisää kommentteja (6)
Anonyymi kirjoitti 5.8.2022 - 12:02 Minä läpöstelen kannen veteen kastetulla nuolijalla. Taikinamöntti marjojen päälle ja märällä nuolijalla "sivelyä", niin kyllä se leviää hienosti! Vastaa
Anonymous kirjoitti 19.3.2022 - 18:01 Aivan liian vähän jauhoja, että olisi saanut kaulittua taikinasta kannen. Taputtelin käsin jauhojen kanssa jonkulaisen kannen kukon päälle Vastaa
Anonymous kirjoitti 19.2.2021 - 15:55 Minä olen laittanut omenaa ja puolukkaa yhdessä täytteeksi.Hyvää tulee. Vastaa
Anonymous kirjoitti 2.8.2019 - 23:09 Varmaan on hyvää ja helppo valmistaa! Luulisin, että täytteenä käy myös omenalohkot! (Olisiko sen nimi sitten omenabai?) Vastaa