Mustikkakukko

mustikkakukko
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Kesän tuoreita mustikoita odotellessa, voit valmistaa tämän ihastuttavan mustikkakukon myös pakastemustikoista.

Tämä helppotekoinen tarjottava ihastuttaa ja yllättää vieraasi.

Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

6 annosta
200gvoita
1dlsokeria
dlMyllyn Paras ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
400gpakastemustikoita
1dlsokeria
3rklperunajauhoja
½tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja vatkaa ne kuohkeaksi.

Lisää keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.

Painele taikinasta 2/3 leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita pakastemustikat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle.

Kaulitse loppu taikina tasaiseksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan mustikoiden päälle.

Painele reunat kiinni.

Paista mustikkakukkoa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.

Tarjoa hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Varmaan on hyvää ja helppo valmistaa! Luulisin, että täytteenä käy myös omenalohkot! (Olisiko sen nimi sitten omenabai?)