Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on kesän ihanimpia leivonnaisia. Tällä reseptillä klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti - ei ihme, että tämä on kaikkein suosituin mustikkareseptimme!
Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä. Nopeimmin valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta.
Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen on!
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa |
Tai tee itse taikina: | ||
125 | g | voita tai margariinia |
¾ | dl | sokeria |
1 | muna | |
½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
½ | tl | leivinjauhetta |
4 | dl | Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita |
Täyte: | ||
3 | dl | mustikoita |
2 | dl | kermaviiliä |
½ | dl | sokeria |
1 | muna | |
2 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
Pohja:
-
Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
-
Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.
-
Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa rasvaa ei tarvita.
Täyte:
-
Kaada pohjan päälle mustikat.
-
Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
-
Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
Vinkki: Voit soveltaa mustikkapiirakan reseptiä vaihtamalla täytettä. Kokeile mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (113)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä