Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka
50 min, josta valmisteluaika 15 min

Mustikkapiirakka on kesän ihanimpia leivonnaisia. Tällä reseptillä klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti - ei ihme, että tämä on kaikkein suosituin mustikkareseptimme!

Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä. Nopeimmin valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta. 

Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen on!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
Tai tee itse taikina:
125gvoita tai margariinia
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
3dlmustikoita
2dlkermaviiliä
½dlsokeria
1muna
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Pohja:

  1. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

  2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.

  3. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa rasvaa ei tarvita.

Täyte:

  1. Kaada pohjan päälle mustikat.

  2. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

  3. Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 

 

Vinkki: Voit soveltaa mustikkapiirakan reseptiä vaihtamalla täytettä. Kokeile mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (109)

Paras resepti ja niin älyttömän helppo ja nopea! Olen tehnyt tällä jo vuosia.
hyvää on
:)
Tää on maailman paras resepti!
Myllyn Paras on ottanut paikkansa reseptien tekijänä ja jakajana. Niin tämänkin reseptin kohdalla. Yksinkertaisesti hyvä ja helppo.
Hyvä ja helppo tehdä
Erittäin helppo resepti ja siitä huolimatta mainio lopputulos nyt jo kolmatta kertaa kertaa. Aion toki kokeilla joskus muitakin marjoja tai esim. raparperin paloja.
Olen ehnyt jo monta välillä vaihdoin mustikat puolukkamurskaan ja tulee hyvää niinkin vaihtelu virkistää. Osku
Ihana resepti, tätä teen jatkuvasti, kaurapohja on ihana❤️
Teen jo toista kertaa, oikein hyvä resepti

Pages