Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on kesän ihanimpia leivonnaisia. Tällä reseptillä klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti - ei ihme, että tämä on kaikkein suosituin mustikkareseptimme!
Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Nopeimmin valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta.
Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.
Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen on!
Pohja:
Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa vuokaa ei tarvitse välttämättä voidella.
Täyte:
Kaada pohjan päälle mustikat.
Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
Vinkki: Voit soveltaa mustikkapiirakan reseptiä vaihtamalla täytettä. Kokeile mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Millä korvata kaurahiutaleet? by Anonymous (not verified)
In reply to Uskomattoman hyvää eikä kauaa by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kermaviilin jättää pois by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kermaviilin jättää pois by Anonymous (not verified)
In reply to Kiitos reseptistä! Tein by Anonymous (not verified)
In reply to Toimiiko tämä resepti jos by Anonymous (not verified)
In reply to Piirakan voi tehdä myös by Kuluttajaneuvonta
In reply to Eikö täällä julkaista by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko jättää kaurahiutaleet by Anonymous (not verified)