Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka tarkoittaa monelle vain ja ainoastaan kermaviilitäytteistä pyöreää piirakkaa. Tämän sivun reseptillä klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti!

Kermaviili tuo mustikkapiirakan täytteeseen mehevyyttä ja pientä hapokkuutta. Tässä reseptissä mustikkapiirakan pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansioista pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä. Helpoiten piirakka valmistuu luonnollisesti valmiista Myllyn Parhaan Kauramurotaikinasta. 

Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen on valmistaikinasta!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
Tai tee itse taikina:
125gmargariinia tai voita
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
3dlmustikoita
2dlkermaviiliä
½dlsokeria
1muna
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Pohja:

1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

3. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet.

4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:

5. Kaada pohjan päälle mustikat.

6. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 

 

Vinkki! Kokeile täytteessä mustikoiden tilalta raparperin paloja. Kermaviili ja kaurahiutaleet ovat monen mahtavan marjapiirakan aineksia. Kannattaa kokeilla esimerkiksi rapealla kauramurulla päällystettyä mustikkapiirakkaa tai kermaviilitäytteistä marjapiirakkaa

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (73)

Laitan mustikoiden joukkoon perunajauhoja.
Mun jäi raa'aksi pohja.
Helppo ja maukas.
Aivan ihana resepti. Ehdottomasti paras, mitä olen ikinä kokeillut. Pohjasta tulee murea, pehmeä, maukas ja terveellinen. Kiitos Myllyn Paras!
Kauraista itsetehtyä pohjaa aion kokeilla, mitkä terveelliset ainesosat tässä ovatkaan.
Hyvä resepti. Kiitos kovasti.
Todella hyvä ohje; kevyt, kuituinen ja silti maukas. Ohje menee talletukseen.
Oikein hyvä, ei liian makea. Onnistui myös gluteenittomasta jauhosta ja kaurahiutaleista. Teen toisenkin kerran. Osa perheestä halusi vaniljakastiketta lisukkeeksi, hyvä niinkin.
Voiko jättää kaurahiutaleet pois/tarviiko tilalle jotain?
Jos kaurahiutaleet jättää pois, niin vehnäjauhoja tulee käyttää kaikkiaan noin 3,5 dl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages