Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka
50 min, josta valmisteluaika 15 min

Mustikkapiirakka on kesän ihanimpia leivonnaisia. Tämän sivun ohjeella klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti!

Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään hieman kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä. Nopeiten valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta. 

Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen voi olla!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
Tai tee itse taikina:
125gvoita tai margariinia
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
3dlmustikoita
2dlkermaviiliä
½dlsokeria
1muna
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Pohja:

1. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.

3. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa rasvaa ei tarvita.

Täyte:

4. Kaada pohjan päälle mustikat.

5. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 

 

Vinkki! Kokeile täytteessä mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (77)

Kiitos reseptistä! Tein astetta keveämmän murotaikinapohjan korvaamalla puolet voin määrästä auringonkukkaöljyllä. Hyvin kelpasi ja lisää täytyy tehdä.
Onpa terveellinen ohje kun vehnää näin vähän! Erittäin maukastakin on vanilja- tai muun jäätelön kanssa. Tätä tehdään jatkossakin. Kiitos paljon!
Toimiiko tämä resepti jos tekee pellillisen? Eli silloin tekisin kaksi kertaa tämän reseptin ainekset.
Piirakan voi tehdä myös pellille 2 tai 2,5 kertaisena pellin koosta riippuen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Laitan mustikoiden joukkoon perunajauhoja.
Mun jäi raa'aksi pohja.
Helppo ja maukas.
Aivan ihana resepti. Ehdottomasti paras, mitä olen ikinä kokeillut. Pohjasta tulee murea, pehmeä, maukas ja terveellinen. Kiitos Myllyn Paras!
Kauraista itsetehtyä pohjaa aion kokeilla, mitkä terveelliset ainesosat tässä ovatkaan.
Hyvä resepti. Kiitos kovasti.

Pages