Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka
50 min, josta valmisteluaika 15 min

Mustikkapiirakka on kesän ihanimpia leivonnaisia. Tällä reseptillä klassinen mustikkapiirakka onnistuu helposti - ei ihme, että tämä on kaikkein suosituin mustikkareseptimme!

Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä. Nopeimmin valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta. 

Alla olevalta videolta näet, miten helppoa mustikkapiirakan leipominen on!

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
Tai tee itse taikina:
125gvoita tai margariinia
¾dlsokeria
1muna
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
4dlMyllyn Paras Pikakaurahiutaleita
Täyte:
3dlmustikoita
2dlkermaviiliä
½dlsokeria
1muna
2tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Pohja:

  1. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

  2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.

  3. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa rasvaa ei tarvita.

Täyte:

  1. Kaada pohjan päälle mustikat.

  2. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

  3. Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 

 

Vinkki: Voit soveltaa mustikkapiirakan reseptiä vaihtamalla täytettä. Kokeile mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (97)

Helppo tehdä,tosi hyvän makuinen. Teen jo toisen kerran tällä reseptillä.Nam,nam
Super, kaikki tykkää!
Erittäin hyvä ja ollut suosittu meidän perhekunnassa!
kiitti
tää on mahtavaa siis OMG
Tosi nopea yllätysvieraidenkin poiketessa, ja ihanan helppo.
Uskomattoman hyvää eikä kauaa kestänyt kun oli syöty. Asun ulkomailla eikä kaupoista saa kermaviiliä, joten voinko korvata sen luonnonjugurtilla.
smetana sopii oikein hyvin tai creme fraiche
Aivan täydellinen resepti :D
Paras

Pages