Haettu sivustolta  4.11.2025
  Tällä reseptillä Lunni leipoo -blogin Annamaria osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.
Ainekset 8 annosta
Pohja:
      
      Täyte:
      
      5
      
      dl
      
      mustikoita (pakaste)
      
      2
      
      persikkaa kuutioituna
      
      ½
      
      tl
      
      muskottipähkinää
      
      ½
      
      tl
      
      kanelia
      
      1
      
      dl
      
      sokeria
      
      1
      
      rkl
      
      vehnäjauhoja
      
      2
      
      rkl
      
      perunajauhoja
      
      Kansi:
      
      1
      
      kpl
      
      munaa voiteluun
      
      Ohje
- Ota piirakkapohja ja kanteen tuleva piirakkataikina n. tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.
 - Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään kulhossa.
 - Kauli kauramurotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä piirakkavuokaa suuremmaksi, painele vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan vuoan reunojen yli.
 - Kaada täyte pohjan päälle.
 - Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, hieman piirakkavuoan halkaisijaa suuremmaksi levyksi. Leikkaa taikinasta pienellä tähtimuotilla tähden muotoisia reunoja. Nosta kansi täytteen päälle, nipistä pohja ja kansi yhteen. Siisti ylimenevä taikina veitsellä ja voitele kansi munalla.
 - Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 – 50 minuuttia tai kunnes taikinan kansi ja reunat ovat saaneet kullanruskean värin.
 - Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
 
VINKKI! Voit säästää leikatut tähdet koristelua varten ja kiinnittää ne kanteen kananmunan avulla.
Resepti: 
            
      Annamaria Niemelä, Lunni leipoo
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua