Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin

Tällä reseptillä Lunni leipoo -blogin Annamaria osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.

 

8 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina (380 g)
5dlmustikoita (pakaste)
2persikkaa kuutioituna
½tlmuskottipähkinää
½tlkanelia
1dlsokeria
1rklvehnäjauhoja
2rklperunajauhoja
Kansi:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, Makea (380 g)
1kplmunaa voiteluun

Valmistusohje

Ota piirakkapohja ja kanteen tuleva piirakkataikina n. tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.

Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään kulhossa.

Kauli kauramurotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä piirakkavuokaa suuremmaksi, painele vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan vuoan reunojen yli.

Kaada täyte pohjan päälle.

Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, hieman piirakkavuoan halkaisijaa suuremmaksi levyksi. Leikkaa taikinasta pienellä tähtimuotilla tähden muotoisia reunoja. Nosta kansi täytteen päälle, nipistä pohja ja kansi yhteen. Siisti ylimenevä taikina veitsellä ja voitele kansi munalla.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 – 50 minuuttia tai kunnes taikinan kansi ja reunat ovat saaneet kullanruskean värin.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

VINKKI! Voit säästää leikatut tähdet koristelua varten ja kiinnittää ne kanteen kananmunan avulla.

Resepti:
Annamaria Niemelä, Lunni leipoo

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)