Kiitos äidit ja mummit! Monien äitienpäivään kuuluu itse askarreltu kortti, aamiainen vuoteeseen tai kakkukahvit suvun ja perheen kesken. Katso alta inspiraatiota äitienpäivätarjoiluihin!

Yllätä äiti jo heti aamusta

Äitienpäivän juhlinnan voi aloittaa jo heti aamusta tarjoilemalla äidille runsas aamiainen sänkyyn, lounasaikaan yllättämällä äiti herkullisella lounaalla tai valmistamalla ihania makeita leivonnaisia sekä suolaisia herkkuja kahvipöytään!

Aamupala on monen suosikkiateria ja sen sanotaan myös olevan päivän tärkein ateria. Tarjoile äidille tarjottimella sänkyyn aamiainen ja kylkeen kimppu kukkia. Aamupalatarjoiluun sopii erinomaisesti erilaiset sämpylät, croissantit tai herkkuvohvelit niin suolaisilla kuin makeilla täytteillä. Valmista lisäksi herkullinen smoothie tai granola jugurtin kanssa tarjottavaksi. Ihana vaihtoehto aamiaiselle on myös runsas koko perheen brunssi, jossa voit kattaa pöytään suolaisia tai makeita piirakoita, salaatteja, herkullisia pieniä leivonnaisia ja kakkuja.

Äitienpäivänä hemmotellaan äitejä, joten ota vastuu kokkailuista itsellesi ja kutsu äiti valmiiseen pöytään.

Valmista äidille hänen lempiruokiaan tai yllätä aivan uusilla makuelämyksillä. Meiltä löydät ihania reseptivinkkejä helppoihin ja nopeisiin kokkailuihin tai vähän vaativimpiin resepteihin.

Alla näet yhden esimerkin äitienpäivämenusta, jossa alkupalaksi tehdään Parsa-katkarapu vol au vent -leivonnaisia. Näissä lehtevissä voitaikinaleivonnaisissa maistuu ihanasti kevät. Mereneläväteema jatkuu pääruoassa jättikatkaravuilla ja simpukoilla pastan kaverina. Tämä pastaruoka valmistuu tunnissa ja on helppo valmistaa, jos päätät itsetehdyn pastan sijasta käyttää valmispastaa Sportti Täysjyväspagettia. Jälkiruokana kun tarjoilee jotain suklaista, niin ei voi mennä pieleen. Suklaafondant on ihanan suklainen ja suussa sulava jälkiruoka - täydellinen äidille!

Äitienpäivämenu

Alkuruoka
Parsa-katkarapu vol au vent

Pääruoka
Pasta carbonara merenelävillä

Jälkiruoka
Suklaafondant
 

Herkullista äitienpäivää!