Suklaafondant

Suklaafondant
n. 6 kpl
150gvoita
100gtummaa suklaata (70-80 %)
2rklhunajaa
4munanvalkuaista
dlsokeria
1dlmantelijauhetta
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
(1rklrommia)
Päälle:
tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Kiehauta voi kattilassa, lisää tumma suklaa paloina ja hunaja joukkoon sulamaan, ota heti pois liedeltä. Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.

Vatkaa sillä aikaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen mantelijauhe ja vehnäjauhot. Valuta seos nauhana vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Mausta halutessa rommilla.

Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai korkeisiin silikonivuokiin. 

Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla n.15 min leivosten koosta ja uunista riippuen. Ota uunista, kun fondantin keskus ei ole vielä täysin kypsää. Koristele jäähtyneet fondantit kaakaojauheella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Fondantista tulee todella ihanaa kun täyttää keskustan maapähkinävoilla, yksi ruokalusikallinen per kakku. Terv. Riitta Saksasta. Kyseinen idea Amerikan ajoilta.
Millä voi korvata mantelijauhetta?
Mantelijauheen voi kokeilla korvata hienoksi jauhetuilla keksimuruilla, esim. kaura-tai digestivekeksijauheella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihana resepti! Millä voi korvata vehnäjauhot kun haluan tehdä fondantit gluteenittomina?
Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta