Blondies-valkosuklaapalat

Blondies-valkosuklaapalat
50 min, josta valmisteluaika 20 min

Blondies valmistetaan hieman samaan tyyliin kuin brownie, joka on amerikkalainen kostean mehevä, tuhti suklaaleivonnainen.

Tahmaisten herkkupalojen taikinaan käytetään valkoista leivontasuklaata tai sellaista valkoista suklaata, joka sulaa kuumassa tasaisesti. Myös taikinaan tuleva rasva sulatetaan.

Kun lisäät rasvan taikinaan, muista jäähdyttää se kunnolla, jotta leivinjauhe ei lähde toimimaan ennen paistamista.

Karkeaksi rouhitut sattumat (valkosuklaa, pähkinä ja karpalo) tuovat suutuntumaa muuten tahmeisiin leivonnaisiin.

n. 12 kpl
Taikina:
150gvoita tai leivontamargariinia
150gvalkosuklaata
dlruokokidesokeria
1dltomusokeria
3kananmunaa
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
1dlhassel- tai pistaasipähkinöitä
½-1dlkuivattuja karpaloita
Lisäksi (haluttaessa):
2dlvispikermaa
2-4dlkotimaisia vadelmia

Valmistusohje

  1. Nosta munat huoneenlämpöön. Sulata rasva kattilassa. Pilko puolet suklaasta paloiksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat sulamaan. Jäähdytä seos huoneenlämpöön.

  2. Rouhi loppu suklaa, pähkinät ja kuivatut karpalot karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä kaikki rouheet. Vuoraa vuoka (n. 18 cm x 24 cm) leivinpaperilla.

  3. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita nopeasti käännellen mukaan puolet jauhoseoksesta. Valuta jäähtynyt rasva-suklaaseos nauhana taikinan sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää loppu jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

  4. Kaada taikina noin 5 cm:n paksuiseksi levyksi vuokaan.

  5. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia riippuen taikinan paksuudesta ja uunin tehosta sekä vuoan materiaalista niin, että taikina jää sisältä pehmeäksi. Tulos on sitä herkullisempi, mitä tahmaisemmaksi leivonnaiset on jätetty eli mitä vähemmän niitä on paistettu.

  6. Anna jäähtyä paistovuoassaan mieluiten yön yli jääkaapissa tai vähintään 4 tuntia viileässä. Mitä tahmaisempi paistotulos, sitä tärkeämpää on pitkä jäähdytys viileässä.

  7. Nosta täysin jähmettynyt levy pois vuoasta leikkuulaudalle. Leikkaa terävällä, kuumaan veteen kastetulla veitsellä 5 x 5 cm:n neliöitä.

  8. Voit halutessasi tarjota lisänä vaahdotettua kermaa ja vadelmia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)