• Rocky Roadeista on lukemattomia erilaisia versioita. Niitä yhdistää jenkkityylinen makeus, jossa sekoittuvat suklaa, vaahtokarkit, pähkinät tai mantelit ja hedelmäpalat.
  • Tässä yksi uusi versio, Rocky Road -tyylinen päällys laitettuna cookieiden päälle. Cookiet on tehty kätevästi pakaste-Kauramurotaikinasta, johon on lisätty runsaasti suklaisuutta.
  • Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä keksejä.

Ainekset 10 kpl isoja (10 cm) tai 16 kpl pieniä (6 cm) annosta

100
g
tummaa suklaata rouheena
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Rocky Road -jenkkipäällys:
150
g
tummaa suklaata
1
dl
suolapähkinöitä
100
g
vaahtokarkkeja
100
g
kuivattua hedelmäpalasekoitusta

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Leivo taikinasta 10 isohkoa palloa ja litistä ne halkaisijaltaan n. 10 cm cookieiksi. Tai tee 16 pienempää, halkaisija tällöin n. 6 cm.

  2. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min koosta riippuen melko kypsiksi, ”al dente”. Sulata sillä aikaa päällyksen suklaa varovasti kattilassa vesihauteessa tai mikrossa. Pilko vaahtokarkit pieniksi kuutioiksi saksilla. Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään.

  3. Ota ”al dente” cookiet uunista ja lusikoi niille 1-2 rkl päällystä, levitä hieman, uunissa päällys leviää kyllä lisää. Jatka paistamista n. 5 min.

VINKKI: Halutessasi vaaleita cookieita, käytä kaikissa kohdissa valkosuklaata ja jätä kaakaojauhe pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

9 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.