Rocky Road Kauracookies

Rocky Road Kauracookies

Rocky Roadeista on lukemattomia erilaisia versioita. Niitä yhdistää jenkkityylinen makeus, jossa sekoittuvat suklaa, vaahtokarkit, pähkinät tai mantelit ja hedelmäpalat. Tässä yksi uusi versio, Rocky Road -tyylinen päällys laitettuna cookieiden päälle. Cookiet on tehty kätevästi pakaste-Kauramurotaikinasta, johon on lisätty runsaasti suklaisuutta. Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat näitä keksejä.

10 kpl isoja (10 cm) tai 16 kpl pieniä (6 cm)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
100gtummaa suklaata rouheena
2rkltummaa kaakaojauhetta
Rocky Road -jenkkipäällys:
150gtummaa suklaata
1dlsuolapähkinöitä
100gvaahtokarkkeja
100gkuivattua hedelmäpalasekoitusta

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Leivo taikinasta 10 isohkoa palloa ja litistä ne halkaisijaltaan n. 10 cm cookieiksi. Tai tee 16 pienempää, halkaisija tällöin n. 6 cm. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min koosta riippuen melko kypsiksi ”al dente”. Sulata sillä aikaa päällyksen suklaa varovasti kattilassa vesihauteessa tai mikrossa. Pilko vaahtokarkit pieniksi kuutioiksi saksilla. Sekoita kaikki päällyksen aineet keskenään. Ota ”al dente” cookiet uunista ja lusikoi niille 1-2 rkl päällystä, levitä hieman, uunissa päällys leviää kyllä lisää. Jatka paistamista n. 5 min.

VINKKI: Halutessasi vaaleita cookieita, käytä kaikissa kohdissa valkosuklaata ja jätä kaakaojauhe pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Taikina jäi ohjeenmukaisilla paistoajoilla lötköksi.
Eri uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat hyvin paljon. Paistumista kannattaa seurata ja paistoaikoja muuttaa tarvittaessa omalle uunille sopivaksi, jotta saa hyvän paistotuloksen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta