Ainekset 1 iso uunipellillinen, (voit valmistaa ½ annosta: ½ uunipellillistä tai 1 iso uunivuoka, puolita kaikki aineet.) noin 15 annosta

Taikina:
150
g
voita tai margariinia
3
munaa
3
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
Päälle:
½
dl
kuumaa vahvaa kahvia (50 g)
½
dl
kuumaa voisulaa (45 g)
n. 5
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Koristeeksi:
2-3
rkl
nonparelleja

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä.

  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.

  4. Mittaa erikoisvehnäjauhot kippoon.

  5. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe jauhoihin.

  6. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen maidon ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa.

  7. Aseta reunalliselle uunipellille iso leivinpaperi aina reunoille asti ja voitele se.

  8. Kaada taikina pellille, levitä tasaiseksi.

  9. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

  10. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi ja sileäksi: kuuma kahvi, kuuma voisula, tomusokeri, vaniljasokeri ja tumma kaakaojauhe.

  11. Kaada kuorrutus keskelle jäähtynyttä torttupohjalevyä ja levitä kuorrutus heti lastalla tasaiseksi.

  12. Ripottele pinnalle heti nonparelleja.

  13. Leikkaa levy jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Mokkapala-ideat:

  1. Kookos-mokkapalat: Käytä rasvan tilalla kookosöljyä, maidon tilalla kookosmaitoa ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita (maidoton).

  2. Lakritsi-mokkapalat: Käytä taikinaan vaniljasokerin tilalle 2 tl lakritsijauhetta ja pinnalle vaniljasokerin tilalle 1 rkl raakalakritsijauhetta, leikkaa koristeeksi ohuita lakritsiviipaleita  (100-150 g).

  3. Rocky Road -mokkapalat: Pilko 100 g vaahtokarkkeja, 1 dl erilaisia pähkinöitä tai manteleita sekä 1 dl kuivattuja hedelmiä. Rouhi lisäksi 150 g tummaa suklaata. Laita ne paistetun levyn pinnalle heti. Tämä pintakoristelu korvaa kuorrutuksen. Kuumenna koristeltua levyä vielä 225-asteisen uunin ylätasolla 2–3 minuuttia niin, että suklaa sulaa ja vaahtokarkit saavat vähän väriä.

Vinkki: Ota levystä muotilla sydämiä tms. muotoja tai tee vinoneliöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.