Mokkapalat tattarijauhoilla

Mokkapalat tattarijauhoilla

Supersuositut mokkapalat voi tehdä ilman valkoisia vehnäjauhoja, tässä Tattarijauhoilla. Ota suklaakuorrutetusta torttulevystä palat sydänmuotilla ja tarjoile ystävänpäivänä. 

uunipellillinen, n. 20 sydäntä
3munaa
dlsokeria
4dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½dlkaakaojauhetta
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
1dlkermaa
dlvoisulaa
Kuorrutus:
6dltomusokeria
3rkltummaa vahvaa kaakaojauhetta
n.1dlkuumaa vahvaa kahvia
½dlkuumaa voisulaa
Pinnalle:
koristerakeita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tattarijauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.  Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Katso, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä. Ota jäähtyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Koristele leivokset heti koristerakeilla.

VINKKI: Voit korvata Tattarijauhot Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla. Jos teet sydämiä, voit käyttää reunapalat jälkiruoaksi kermarahkan ja marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Näitä pitää mielenkiinnosta kyllä kokeilla. Sopivat gluteenittomaan ruokavalioon ja ovat myös terveellisempiäkin, kuin valkoisista jauhoista tehdyt!
Mikäli leivonnaisia tekee gluteenittomaan ruokavalioon, niin on syytä huomioida, että Myllyn Paras Tattarijauhot saattavat sisältää pieniä määriä muiden viljojen pölyä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä ohje, helppo tehdä. Tattarin omaleimainen aromi tuntuu tämän 'testiryhmän' joidenkin maistajien mielestä vahvasti ja joidenkin mielestä ei yhtään. Suosittelen lämpimästi niin gluteenittomaan kuin 'tavikseenkin' tarjoiluun!
Näistä leivonnaisista saa tosiaan tehtyä myös gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia, jos käyttää gluteenittomia jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta