Supersuositut mokkapalat voi tehdä ilman valkoisia vehnäjauhoja, tässä Tattarijauhoilla.

Ota suklaakuorrutetusta torttulevystä palat sydänmuotilla ja tarjoile ystävänpäivänä. 

Ainekset uunipellillinen, n. 20 sydäntä annosta

3
munaa
dl
sokeria
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
kermaa
dl
voisulaa
Kuorrutus:
6
dl
tomusokeria
3
rkl
tummaa vahvaa kaakaojauhetta
n.1
dl
kuumaa vahvaa kahvia
½
dl
kuumaa voisulaa
Pinnalle:
koristerakeita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tattarijauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon.

  2. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

  3. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Katso, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä.

  4. Ota jäähtyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Koristele leivokset heti koristerakeilla.

VINKKI: Voit korvata Tattarijauhot Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla. Jos teet sydämiä, voit käyttää reunapalat jälkiruoaksi kermarahkan ja marjojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.