Tässä mokkapalat on leivottu täysjyvävehnäjauhoihin eli grahamjauhoihin ilman valkoisia jauhoja.

Mukana on mehevyyttä antamassa tummaa suklaata ja punajuuri-perunasosetta, mokan maun tuo taikinassa käytetty vahva kahvi.

Pinkki kuorrutus pinnalle syntyy luonnollisesti punajuurimehun avulla. Ole varovainen mehun annostelun kanssa, ettei leivoksista tule liian voimakkaan värisiä.

Ainekset uunipellillinen, noin 24 neliötä annosta

100
g
tummaa suklaata
100
g
voita tai margariinia
3
munaa
2
dl
fariinisokeria
3
rkl
tummaa, vahvaa kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
dl
vahvaa kahvia
250
g
punajuuri-perunasosetta
Päälle:
1-2
rkl
punajuurimehua
½
dl
kuumaa voi- tai margariinisulaa
n. 4
rkl
sitruunamehua
6-7
dl
tomusokeria
Pinnalle:
koristerakeita, esim. sydämiä

Ohje

  1. Sulata tumma suklaa ja rasva kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin. Sekoita jauhoseos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan.  Sekoita joukkoon myös jäähtynyt voi-suklaasulaseos ja punajuuri-perunasose.

  2. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

  3. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, punajuuri- ja sitruunamehun suhteella voi säädellä vaaleanpunaisuuden astetta. Katso joka tapauksessa, että kuorrute on paksua, mutta silti vielä juoksevaa. Kaada ja levitä se nopeasti hieman lämpimän torttupohjan päälle. Koristele heti nonparellein tai koristerakein.

  4. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.

VINKKI: Voit ottaa piparkakkumuotilla leivoksista erimuotoisia kuin neliöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Miten teen punajuuri-perunasoseen ja entä jos punajuurimehua ei ole?

Pese, kuori ja kuutioi 125 grammaa punajuuria. Laita punajuurikuutiot kiehumaan veteen n. ½ tunniksi. Pese kuori ja kuutioi 125 grammaa perunoita. Lisää perunat punajuurien kanssa samaan kattilaan kiehumaan, lisää vettä tarvittaessa ja keitä juurekset pehmeiksi vielä n. ½ tuntia. Kaada keitinvesi pois ja soseuta juurekset. Anna jäähtyä.

Voit värjätä leivosten kuorrutetta myös 1-2 rkl:lla punajuurisosetta, jota käytit taikinaan tai raastaa punajuurta ja keittää raastetta tilkassa vettä, jolloin saat siivilöityä 2 rkl punaista mehua.

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

9 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.