Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin

Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin
  • Tässä mokkapalat on leivottu täysjyvävehnäjauhoihin eli grahamjauhoihin ilman valkoisia jauhoja.
  • Mukana on mehevyyttä antamassa tummaa suklaata ja punajuuri-perunasosetta, mokan maun tuo vahva kahvi taikinassa.
  • Pinkki kuorrutus pinnalle syntyy luonnollisesti punajuurimehun avulla. Ole varovainen mehun annostelun kanssa, ettei leivoksista tule liian voimakkaan värisiä. Mikäli mehua ei ole, voit värjätä kuorrutetta myös 1-2 rkl:lla punajuurisosetta, jota käytit taikinaan tai raastaa punajuurta ja keittää raastetta tilkassa vettä, jolloin saat siivilöityä 2 rkl punaista mehua.
  • Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras leipovat yhdessä näitä mokkapaloja.
uunipellillinen, noin 24 neliötä
100gtummaa suklaata
100gvoita tai margariinia
3munaa
2dlfariinisokeria
3dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
3rkltummaa, vahvaa kaakaojauhetta
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
dlvahvaa kahvia
250gpunajuuri-perunasosetta, reilu 2 dl (½ pötköä, Pirkka)
Päälle:
1-2rklpunajuurimehua
½dlkuumaa voi- tai margariinisulaa
n. 4rklsitruunamehua
6-7dltomusokeria
Pinnalle:
koristerakeita, esim. sydämiä

Valmistusohje

Sulata tumma suklaa ja rasva kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin. Sekoita jauhoseos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan.  Sekoita joukkoon myös jäähtynyt voi-suklaasulaseos ja punajuuri-perunasose. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, punajuuri- ja sitruunamehun suhteella voi säädellä vaaleanpunaisuuden astetta. Katso joka tapauksessa, että kuorrute on paksua, mutta silti vielä juoksevaa. Kaada ja levitä se nopeasti hieman lämpimän torttupohjan päälle. Koristele heti nonparellein tai koristerakein. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.

VINKKI: Voit ottaa piparkakkumuotilla leivoksista erimuotoisia kuin neliöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)