Macarons-kääretorttuleivokset

Macarons-kääretorttuleivokset
1 t 15 min, josta valmisteluaika 45 min
Macarons 80–100 kpl koosta riippuen, leivokset 8 annosta
Macarons:
300gmantelijauhoja
300gtomusokeria
110gkananmunan valkuaisia
(elintarvikeväriä värjäämiseen, esim. punainen ja keltainen)
300gerikoishienoa sokeria
100gvettä
30gerikoishienoa sokeria
110gkananmunan valkuaisia
Kääretorttuleivokset:
Pohja:
4kananmunaa
dlerikoishienoa sokeria
1dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
¾dlperunajauhoja
1tlleivinjauhetta
1dlmantelirouhetta
Täyte:
2-3dlvadelmahilloa tai -marmeladia
Kuorrutus:
dlvispikermaa
2tlvaniljasokeria
2rklerikoishienoa sokeria
Pinnalle:
valmiita macarons-leivoksia
syötäviä kukkia

Valmistusohje

Macarons:

  1. Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon.

  2. Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).

  3. Sekoita kattilassa erikoishienoa sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi.

  4. Ala nyt vaahdottamaan kevyesti 30 g erikoishienoa sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa.

  5. Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45 asteiseksi.

  6. Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.

  7. Pursota massasta tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5-2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Anna pyörylöiden pinnan ”kuorrettua” n. 15 minuuttia ennen paistamista.

  8. Paista 130-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia.

  9. Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.

HUOM! ON HYVÄ, JOS KAIKKI RAAKA-AINEET OVAT HUONEENLÄMPÖISIÄ, KUN ALAT VALMISTAMAAN MACARONSEJA.

Macarons-täytteet esimerkiksi:

  • hilloa

  • marmeladia

  • lemon curdia

  • voikreemiä

  • suklaaganachea

Kääretorttuleivokset:

  1. Vaahdota kananmunat ja erikoishieno sokeri napakaksi vaahdoksi.

  2. Sekoita kulhossa keskenään Emännän Puolikarkea vehnäjauho ja perunajauhot sekä leivinjauhe.

  3. Siivilöi jauhoseos sokeri-munavaahtoon koko ajan kevyesti vatkaten.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta kevyesti lastalla tai nuolijalla. Ripottele pinnalle mantelirouhe.

  5. Paista kääretorttupohjaa 180-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

  6. Ripottele puhtaalle leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Poista leivinpaperi, kun leivonnainen on vielä lämmin.

  7. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä. Levitä päälle vadelmahillo. Kääri torttu rullalle aloittaen sen leveästä reunasta.

  8. Leikkaa päät pois. Leikkaa tortusta n. 3 cm paksuja viipaleita ja käännä ne vadille leikkuupinta ylöspäin.

  9. Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla.

  10. Kuorruta tarjoiluvadille nostetut leivokset vaahdolla ja viimeistele macarons-leivoksilla ja syötävillä kukilla.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)