HUOM! ON HYVÄ, JOS KAIKKI RAAKA-AINEET OVAT HUONEENLÄMPÖISIÄ, KUN ALAT VALMISTAMAAN MACARONSEJA.

Ainekset Macarons 80–100 kpl koosta riippuen, leivokset 8 annosta annosta

Macarons:
300
g
mantelijauhoja
300
g
tomusokeria
110
g
kananmunan valkuaisia
(elintarvikeväriä värjäämiseen, esim. punainen ja keltainen)
300
g
erikoishienoa sokeria
100
g
vettä
30
g
erikoishienoa sokeria
110
g
kananmunan valkuaisia
Kääretorttuleivokset:
Pohja:
4
kananmunaa
dl
erikoishienoa sokeria
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
mantelirouhetta
Täyte:
2-3
dl
vadelmahilloa tai -marmeladia
Kuorrutus:
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
erikoishienoa sokeria
Pinnalle:
valmiita macarons-leivoksia
syötäviä kukkia

Ohje

Macarons:

  1. Jos sinulla on karkeita mantelijauhoja, jauha ne vielä tehosekoittimella hienommaksi. Yhdistä mantelijauhot ja tomusokeri. Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon.

  2. Sekoita joukkoon valkuaiset (ja haluamasi elintarvikeväri).

  3. Sekoita kattilassa erikoishienoa sokeria ja 100 g vettä ja kuumenna 110-asteiseksi.

  4. Ala nyt vaahdottamaan kevyesti 30 g erikoishienoa sokeria ja 110 g valkuaisia yleiskoneen kulhossa.

  5. Kaada 121-asteiseksi lämmennyt sokeriliemi joukkoon ohuena nauhana, kun valkuaisvaahto on kuohkeaa. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt noin 45 asteiseksi.

  6. Kääntele massa sitten mantelijauhoseokseen. Kääntele taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa.

  7. Pursota massasta tasakokoisia pyörylöitä (halkaisija 1,5-2 cm) uunipellille silikonialustalle tai leivinpaperille. Anna pyörylöiden pinnan ”kuorrettua” n. 15 minuuttia ennen paistamista.

  8. Paista 130-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia.

  9. Jäähdytä, irrota varovasti alustasta ja täytä.

Macarons-täytteet esimerkiksi:

  • hilloa

  • marmeladia

  • lemon curdia

  • voikreemiä

  • suklaaganachea

Kääretorttuleivokset:

  1. Vaahdota kananmunat ja erikoishieno sokeri napakaksi vaahdoksi.

  2. Sekoita kulhossa keskenään Emännän Puolikarkea vehnäjauho ja perunajauhot sekä leivinjauhe.

  3. Siivilöi jauhoseos sokeri-munavaahtoon koko ajan kevyesti vatkaten.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta kevyesti lastalla tai nuolijalla. Ripottele pinnalle mantelirouhe.

  5. Paista kääretorttupohjaa 180-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

  6. Ripottele puhtaalle leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Poista leivinpaperi, kun leivonnainen on vielä lämmin.

  7. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä. Levitä päälle vadelmahillo. Kääri torttu rullalle aloittaen sen leveästä reunasta.

  8. Leikkaa päät pois. Leikkaa tortusta n. 3 cm paksuja viipaleita ja käännä ne vadille leikkuupinta ylöspäin.

  9. Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla.

  10. Kuorruta tarjoiluvadille nostetut leivokset vaahdolla ja viimeistele macarons-leivoksilla ja syötävillä kukilla.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.