Tyrni-Sacherkakku

Tyrni-Sacherkakku

Katso video ohjeen alta, kuinka tyrni-sacherkakkua valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä, kokkaamassa mukana Maija Silvennoinen.

12 hengen kakku
4munaa
dltummaa sokeria
2dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
2rkltummaa kaakaojauhetta
1dljuoksevaa margariinia
Täyte ja kostutus:
2dlliköörillä maustettua kahvia tai kaakaota tai vahvaa kahvia tai kaakaota
2dltyrnihilloa (200 g)
1tlkvaniljarahkaa (200 g)
Päälle:
2rklkahvia tai kaakao-, suklaa- tai kahvilikööriätummaa suklaata
150gtummaa suklaata
suklaalastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla. Lisää lopuksi taikinaan pullosta juokseva margariini ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. Jaa pohja kahtia, kostuta ennen täyttämistä liköörillä tai vahvalla kahvilla tai kaakaolla. Laita pohja tarjoiluastiaan ja levitä pohjan päälle täytteet. Nosta toinen puoli päälle. Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa varovasti kiehuvaan kahviin tai likööriin (mikrossa tai kattilassa). Levitä kuorrutus kuumana kakun pintaan. Anna jäähtyä. Koristele suklaalastuin. Kun leikkaat annospaloihin, käytä kuumaa terävää veistä, jotta suklaakuorrutus ei murru.

VINKKI: Jos sinulla ei ole tyrniä, myös perinteisempi aprikoosi käy. Kokeile myös puolukkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tosi mielenkiintoisia muutoksia perinteiseen leivokseen ja vielä terveellisiäkin :)
Kokeilin ja oli tosi hyvää. Teen ihan varmaan toistekin. Kannattaa kokeilla. Terv. mummo