Pipari-mokkapalat

Piparimokkapalat
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Helppo päivitys vie tutun ohjeen uudelle tasolle. Piparkakkutaikina paistuu rapeaksi keksipohjaksi kaikkien rakastaman mokkareseptin kanssa. Viimeistele pinta murskatuilla toffeetäytteisillä suklaanapeilla ja suklaarouheella.

1 pellillinen
1pktMyllyn Paras Piparitaikinaa 500 g
Kakkutaikina:
200gvoita
4kananmunaa
6dlvehnäjauhoja
5rklkaakaojauhetta
3tlleivinjauhetta
2tlleivinjauhetta
2dlmaitoa
Täyte:
100gvoisulaa
1dlkylmää vahvaa kahvia
dltomusokeria
4rklkaakaojauhetta
2tlvaniljasokeria
2pötköätoffeetäytteisiä suklaanappeja
Viimeistelyyn:
murskattuja suklaanappeja
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Kauli piparkakkutaikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä sivuun odottamaan.

  2. Sulata voi mikroaaltouunissa. Vaahdota munat ja sokeri isossa kulhossa ja kaada joukkoon voisula. Siivilöi mukaan vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää mukaan maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä piparkakkutaikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakkulevyn pinnalle. Painele suklaanapit rikki käsin ja ripottele kuorrutteen päälle. Viimeistele tomusokerilla tai jouluisilla nonparelleilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)