Helppo päivitys vie tutun ohjeen uudelle tasolle. Piparkakkutaikina paistuu rapeaksi keksipohjaksi kaikkien rakastaman mokkareseptin kanssa. Viimeistele pinta murskatuilla toffeetäytteisillä suklaanapeilla ja suklaarouheella.

Ainekset 1 pellillinen annosta

Kakkutaikina:
200
g
voita
4
kananmunaa
4
dl
sokeria
6
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
maitoa
Täyte:
100
g
voisulaa
1
dl
kylmää vahvaa kahvia
dl
tomusokeria
4
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
pötköä
toffeetäytteisiä suklaanappeja
Viimeistelyyn:
murskattuja suklaanappeja
tomusokeria

Ohje

  1. Kauli piparkakkutaikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Siirrä sivuun odottamaan.

  2. Sulata voi mikroaaltouunissa. Vaahdota munat ja sokeri isossa kulhossa ja kaada joukkoon voisula. Siivilöi mukaan vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää mukaan maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä piparkakkutaikinan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakkulevyn pinnalle. Painele suklaanapit rikki käsin ja ripottele kuorrutteen päälle. Viimeistele tomusokerilla tai jouluisilla nonparelleilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

4 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.