Mokkapalat

Mokkapalat
  • Mokkapalat kuuluvat monen suomalaisen suosikkileivonnaisiin! Tällä ohjeella valmistuu pellillinen meheviä, kauniita leivonnaisia. Koristele valmiit mokkapalat heti kuorruttamisen jälkeen esim. erilaisilla koristerakeilla tai nonparelleilla. Koristeeksi voit ripotella myös kookoshiutaleita.
  •  
  • Mokkapalat kannattaa leikata paloiksi vasta vähän ennen tarjoilua, jotta reunat eivät pääse kuivumaan.
  •  
  • Säilytä valmiiksi leikatut mokkapalat huoneenlämmössä. 
noin 20 palaa
Pohja:
dlkahvia
200gvoita
5kananmunaa
4dlsokeria
7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
¾dlkaakaojauhetta
Kuorrute:
75gvoita
¾dlkahvia
¾dlkaakaojauhetta
2tlvaniljasokeria
n. 7dltomusokeria

Valmistusohje

Keitä kahvi ja mittaa se kattilaan yhdessä voin kanssa. Kuumenna niin, että voi sulaa. Nosta sivuun jäähtymään hetkeksi.

Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden muutamassa erässä kahvi-voiseoksen kanssa vuorotellen. Kun taikina on tasaista, levitä se uunipellille leivinpaperin päälle (noin 30 x 36 cm). Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista paiston aikana kuorrute. Sulata voi yhdessä kahvin kanssa kattilassa. Mittaa seoksen joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria sen verran, että saat kuorrutteesta paksun, mutta kuitenkin levittyvän kuorrutteen.

Kaada kuorrute kuuman pohjan päälle ja levitä esimerkiksi veistä apuna käyttäen kuorrute koko levyn päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet.

Anna mokkapalojen jäähtyä noin 30-60 minuuttia ja nosta pelti sen jälkeen jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Leikkaa jäähtynyt mokkapellillinen paloiksi ja säilytä valmiiksi leikatut palat huoneenlämmössä.

VINKKI: Ripottele koristeet kuorrutteen päälle heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, koska kuorrutteen pinta jähmettyy nopeasti. Muuten koristeet eivät tartu pintaan kiinni.

VINKKI: Voit käyttää pohjan nesteenä kahvin sijaan myös vettä, maitoa tai mehua.

Resepti:
Taru Vihavainen, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Kuorrutteen vahvuus ? Millainen kuorrutus on levitettäessä?
Kuorrutteen tulee olla sen verran notkeaa, että se levittyy tasaisesti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pidin reseptistä paljon.
Minulla tämä resepti 80 luvulta. Tyttäreni kirjoitti 10 vuotiaana kaverilta. Aineet mitataan kahvikupilla. Tulee tosi mahtavaa. Saanut paljon kiitosta. On kuulemma tosi hyvää.
Onnistui! Mahtavia ja hyvänmakuisia!