Pullasarvet vadelma-vaniljatäytteellä

Valkosuklaiset vadelmapullasarvet
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Myllyn Paras Pullataikinasta leivot kätevästi pullapohjaiset piirakat ja muut leivonnaiset, kuten esimerkiksi sarvet. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa tai toki voit nostaa taikinan sulamaan jääkaappiin jo leivontaa edeltävänä päivänä.

Yhdestä pyöreästä pullataikinalevystä saat 8 kolmioita, jotka vain täytät ja rullaat sarviksi. Uunissa syntyvät makoisat herkut.

8 kpl
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pullataikinaa (400 g)
Täyte:
150gpaistonkestävää vadelmamarmeladia
75gvalkosuklaata
1-2dlvadelmia
Voiteluun:
1muna
1rklraesokeria

Valmistusohje

  1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä käsillä painellen tai kaulien kohonnut pyöreä taikina halkaisijaltaan 30 cm:n kokoiseksi. Levitä vadelmamarmeladi koko levyn pintaan lastalla. Jaa pyöreä levy taikinapyörällä 8 sektoriin isoiksi kolmioiksi.

  3. Raasta valkosuklaa ja ripottele se marmeladin päälle. Jaa vadelmat nauhaksi kolmioiden leveisiin reunoihin (ympyrän ulkokehälle), jätä 1 cm reunasta tyhjäksi. Jos käytät pakastemarjoja, käytä ne jäisinä.

  4. Rullaa sarviksi jokainen kolmio erikseen aloittaen leveästä ulkoreunasta kohti terävää kärkeä. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille ja taita kaarelle sarven muotoon. Voitele sarvet kauttaaltaan munalla, ripottele pinnalle raesokeria.

  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia kauniinvärisiksi.

VINKKI: Jos haluat valmistaa sarvet nopeasti, sulata pakastepullataikina tasaiselle lautaselle laitettuna mikroaaltouunin sulatusasetuksella 1 + 1 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)