Pyörittele pullataikinasta kolmioita, jotka vain täytät ja rullaat sarviksi. Uunissa syntyvät makoisat herkut. Katso perinteisen pullataikinan ohje täältä.

Ainekset 8 kpl annosta

Pohja:
400
g
pullataikinaa (3 dl:n nestettä)
Täyte:
150
g
paistonkestävää vadelmamarmeladia
75
g
valkosuklaata
1-2
dl
vadelmia
Voiteluun:
1
muna
1
rkl
raesokeria

Ohje

  1. Valmista pullataikina ja kauli se pyöreään muotoon.
  2. Levitä käsillä painellen tai kaulien kohonnut pyöreä taikina halkaisijaltaan 30 cm:n kokoiseksi. Levitä vadelmamarmeladi koko levyn pintaan lastalla. Jaa pyöreä levy taikinapyörällä 8 sektoriin isoiksi kolmioiksi.
  3. Raasta valkosuklaa ja ripottele se marmeladin päälle. Jaa vadelmat nauhaksi kolmioiden leveisiin reunoihin (ympyrän ulkokehälle), jätä 1 cm reunasta tyhjäksi. Jos käytät pakastemarjoja, käytä ne jäisinä.
  4. Rullaa sarviksi jokainen kolmio erikseen aloittaen leveästä ulkoreunasta kohti terävää kärkeä. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille ja taita kaarelle sarven muotoon. Voitele sarvet kauttaaltaan munalla, ripottele pinnalle raesokeria.
  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia kauniinvärisiksi.

VINKKI: Jos haluat valmistaa sarvet nopeasti, sulata pakastepullataikina tasaiselle lautaselle laitettuna mikroaaltouunin sulatusasetuksella 1 + 1 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.