Valkosuklaa-muffinssit herkkuruusuilla

Valkosuklaa-muffinssit herkkuruusuilla
1 t 35 min, josta valmisteluaika 1 t 20 min

Someleipurit 2021 -kaksikon Leena leipoi valkosuklaa-muffinssit herkkuruusuilla ystäviensä Eijan ja Minnan inspiroimana – jo 30 vuotta yhdessä viihtyneet ystävykset ovatkin totisesti herkkunsa ansainneet. Aivan erityisen ystävänpäivän yllätyksen näistä muffinsseista tekee punaisesta karkkiremmistä punottavat ruusut, joista syntyykin maailman makein ruusupuska!

Yhdestä annoksesta taikinaa syntyy noin 30 minikokoista muffinssia
Muffinssit:
3dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
dlhienoa sokeria
2tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
½tlsuolaa
100grouhittua leivontavalkosuklaata
100gsulatettua voita
2kananmunaa
1dlmaustamatonta jogurttia
30minikokoista muffinssivuokaa
Kuorrutus:
150gvoita
5-5½dltomusokeria
1tlvanilja-aromia
2rklmakeaa, kuplivaa jälkiruokaviiniä (esim. Moscato d’Asti)
(elintarvikeväriä)
Karkkiruusut:
n. 30punaista remmimakeisnauhaa
cocktailtikkuja
Tarjoiluehdotus:
kuplivaa jälkiruokaviiniä

Valmistusohje

Muffinssit

  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.

  2. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu valkosuklaa kulhossa.

  3. Lisää yksitellen sula voi, kananmunat ja jogurtti vatkaten välillä alhaisella teholla.

  4. Älä vatkaa lopussa liikaa! Valmis taikina on notkeaa ja kuohkeaa.

  5. Levitä pellille 30 minikokoista muffinssivuokaa ja täytä taikinalla lähes reunan tasolle.

  6. Paista uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskeaa.

  7. Jäähdytä muffinssit ritilän päällä ennen kuorrutusta.

Kuorrutus

  1. Vatkaa voi sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi (noin 5 minuuttia).

  2. Lisää puolet tomusokerista sekä vanilja-aromi ja viini.

  3. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasainen.

  4. Lisää loppu tomusokeri ja vatkaa 3–4 minuuttia, kunnes kuorrute on oikein kuohkeaa.

  5. Jaa kuorrute puoliksi ja värjää toinen puoli hennon vaaleanpunaiseksi.

  6. Täytä pursotinpussi pystysuunnassa puoliksi valkoisella ja puoliksi värjätyllä kuorrutteella.

  7. Pursota kuorrutetta täysin jäähtyneiden muffinssien päälle.

  8. Koristele kuorrutetut muffinssit vielä karkkiruusuilla ja halutessasi esim. nonparelleilla.

Karkkiruusut

  1. Askartele ruusut mielellään jo edellisenä päivänä. Yhteen ruusuun menee hieman vajaa remmi, mutta ison muffinssin koristeeksi voit käyttää myös kokonaisen remmin.

  2. Kierrä remmiä aluksi tiukalle rullalle 2–3 kierrosta.

  3. Jatka terälehtien muotoilua keskiön ympärille taittamalla remmiä spiraalille.

  4. Käännä lopuksi nauhan pää ruusukkeen alle ja purista tiukkaan.

  5. Sulje nauhan pää cocktailtikulla ja anna levätä.

  6. Irrota tikut varovasti juuri ennen ruusujen asettelua muffinssien päälle.

VINKKI: Vaikuttaako karkkiruusujen kirjallinen ohje haastavalta? Kurkkaa vielä Leenan helppo opetusvideo tästä linkistä!

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)