Valkosuklaiset Chai latte -laskiaispullat

Chai Latte laskiaispullat
2 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 15 min

Tässä reseptissä perinteinen laskiaispulla saa uutta makua chai-teestä ja valkosuklaasta! 

Someleipurimme Anetten laskiaispullat kätkevät sisäänsä hurmaavaa chai latte -moussea ja makeaa valkosuklaa-ganachea. Reseptin taikinasta saat yhteensä 25 pullaa.

noin 25 kpl
Pullataikina:
5dlmaitoa
50gtuorehiivaa
1dlsokeria
1-1½rklkardemummaa
2kananmunaa
tlsuolaa
n.14-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
100ghuoneenlämpöistä voita
Chai latte -mousse:
2dlvispikermaa
3dlruokosokeria
4rklkanelia
3rklkardemummaa
2rkljauhettua inkivääriä
2rkljauhettua neilikkaa
3tlvaniljasokeria
2tljauhettua muskottipähkinää
1tljauhettua maustepippuria
4kplChai -teepussia
600gmaustamatonta tuorejuustoa
Valkosuklaa ganache:
200gvalkosuklaata
1dlvispikermaa

Valmistusohje

Pullien ohje: 

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja huoneenlämpöiset munat.

2. Lisää jauhoja pienissä erissä vispilällä sekoittaen. Jatka alustamista kädellä ja lisää loput jauhot.

3. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi ja kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

4. Pyöritä taikinasta 5–6 cm pullia ja kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.

5. Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa 10–13 min.

 

Chai latte -moussen ohje:

1. Siivilöi mausteet yhteen ja lisää ruokosokeri. Kuumenna kerma hellalla kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää teepussit. Pusseja painelemalla saat enemmän makua.

2. Poista pussit ja kuumenna kerma uudelleen miedolla lämmöllä. Kaada mauste-sokeriseos kermaan ja sulata sekoittaen. Anna jäähtyä.

3. Lisää jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja sekoita. Laita valmis mousse pursotinpussiin.

 

Valkosuklaa ganache:

1. Kuumenna kerma ja sulata valkosuklaa joukkoon sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.

 

Kokoaminen: 

Halkaise pulla hieman keskikohtaa ylempää ja pursota moussesta rinkula niin, että keskelle jää tilaa. Kaada tilaan ganachea, laita pullan kansi päälle ja nauti.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)