Tässä reseptissä perinteinen laskiaispulla saa uutta makua chai-teestä ja valkosuklaasta! 

Someleipurimme Anetten laskiaispullat kätkevät sisäänsä hurmaavaa chai latte -moussea ja makeaa valkosuklaa-ganachea. Reseptin taikinasta saat yhteensä 25 pullaa.

Ainekset noin 25 kpl annosta

Pullataikina:
5
dl
maitoa
50
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
1-1½
rkl
kardemummaa
2
kananmunaa
tl
suolaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
Chai latte -mousse:
2
dl
vispikermaa
3
dl
ruokosokeria
4
rkl
kanelia
3
rkl
kardemummaa
2
rkl
jauhettua inkivääriä
2
rkl
jauhettua neilikkaa
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
jauhettua maustepippuria
4
kpl
Chai -teepussia
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
Valkosuklaa ganache:
200
g
valkosuklaata
1
dl
vispikermaa

Ohje

Pullien ohje: 

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja huoneenlämpöiset munat.

  2. Lisää jauhoja pienissä erissä vispilällä sekoittaen. Jatka alustamista kädellä ja lisää loput jauhot.

  3. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi ja kohota taikinaa puoli tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

  4. Pyöritä taikinasta 5–6 cm pullia ja kohota vielä 15 minuuttia liinan alla.

  5. Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa 10–13 min.

 

Chai latte -moussen ohje:

  1. Siivilöi mausteet yhteen ja lisää ruokosokeri. Kuumenna kerma hellalla kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää teepussit. Pusseja painelemalla saat enemmän makua.

  2. Poista pussit ja kuumenna kerma uudelleen miedolla lämmöllä. Kaada mauste-sokeriseos kermaan ja sulata sekoittaen. Anna jäähtyä.

  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja sekoita. Laita valmis mousse pursotinpussiin.

 

Valkosuklaa ganache:

  1. Kuumenna kerma ja sulata valkosuklaa joukkoon sekoittaen.

  2. Anna hieman jäähtyä.

 

Kokoaminen: 

Halkaise pulla hieman keskikohtaa ylempää ja pursota moussesta rinkula niin, että keskelle jää tilaa. Kaada tilaan ganachea, laita pullan kansi päälle ja nauti.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.