Nyhtöcroissantit

Nyhtöcroissantit
35 min, josta valmisteluaika 15 min

Herkulliset croissantit eli ranskalaiset voisarvet eivät vaadi välttämättä croissant-taikinaa, vaan herkut on kätevä leipoa Myllyn Paras uudesta lehtevästä isosta voitaikinalevystä. Kun nostat croissantit vuokaan, laita ne kiinni toisiinsa, jolloin ne paistuvat muodikkaaksi nyhtöherkuiksi. Halutessasi voit paistaa croissantit erillään toisistaan, jolloin jokaiselle paistuu oma yksilöllinen leivonnainen. Lehtevät leivonnaiset kannattaa paistaa mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, vähintään 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

10 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Iso Voitaikinalevy (500 g)
Täyte:
150gvadelmamarmeladia (paistonkestävää)
2dlvadelmia (n. 100 g)
150gbriejuustoa
Voitelu:
muna

Valmistusohje

  1. Sulata Iso Voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan niin, että saat avattua käännetyn taikinan isoksi levyksi. Kauli levyä pidemmäksi ja samalla vähän ohuemmaksi – kokoon 20 x 50 cm.

  2. Leikkaa taikinapyörällä levy isoiksi kolmioiksi niin, että leikkaat joka toisen vinoon toiseen suuntaan ja joka toisen vinoon toiseen suuntaan / \ / \., jolloin saat 10 isoa kolmiota.

  3. Sekoita marmeladi ja vadelmat. Jaa vadelmaseos kolmioille: lusikoi seosta jokaisen kolmion leveään reunaan paksuksi hilloraidaksi, noin 2 cm reunasta.

  4. Leikkaa brie pikkusormen paksuisiksi ja kolmion leveän reunan pituisiksi (n. 10 cm) suikaleiksi. Jaa suikaleet vadelmahilloraitojen viereen.

  5. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta), käännä kapea kärki rullan alle.

  6. Asettele croissantit vieriviereen leivinpaperilla vuorattuun ohutpohjaiseen uuni- tai piirakkavuokaan. Voitele croissanttien pinnat munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin ja ovat lehteviä.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella erilaisia Nyhtöcroissantteja vuodenaikojen mukaan: Keväällä raparperi-mascarpone-, syksyllä luumu-rahka- ja talvella viikuna-vaniljatäytteellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)