Herkulliset croissantit eli ranskalaiset voisarvet eivät vaadi välttämättä croissant-taikinaa, vaan herkut on kätevä leipoa lehtevästä isosta voitaikinalevystä.

Kun nostat croissantit vuokaan, laita ne kiinni toisiinsa, jolloin ne paistuvat muodikkaaksi nyhtöherkuiksi. Halutessasi voit paistaa croissantit erillään toisistaan, jolloin jokaiselle paistuu oma yksilöllinen leivonnainen.

Lehtevät leivonnaiset kannattaa paistaa mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, vähintään 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy.

Ainekset 10 kpl annosta

Taikina:
Täyte:
150
g
vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
2
dl
vadelmia (n. 100 g)
150
g
briejuustoa
Voitelu:
muna

Ohje

  1. Sulata Voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan erilleen otettuina. Leikkaa sulaneet levyt halki kulmittain kolmioiksi ja kaulitse taikinaa hieman ohuemmaksi.

  2. Sekoita marmeladi ja vadelmat. Jaa vadelmaseos kolmioille: lusikoi seosta jokaisen kolmion leveään reunaan paksuksi hilloraidaksi, noin 2 cm reunasta.

  3. Leikkaa brie pikkusormen paksuisiksi ja kolmion leveän reunan pituisiksi (n. 10 cm) suikaleiksi. Jaa suikaleet vadelmahilloraitojen viereen.

  4. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta), käännä kapea kärki rullan alle.

  5. Asettele croissantit vieriviereen leivinpaperilla vuorattuun ohutpohjaiseen uuni- tai piirakkavuokaan. Voitele croissanttien pinnat munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin ja ovat lehteviä.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella erilaisia Nyhtöcroissantteja vuodenaikojen mukaan: Keväällä raparperi-mascarpone-, syksyllä luumu-rahka- ja talvella viikuna-vaniljatäytteellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.