Helpot mansikkadonitsit

Helpot mansikkadonitsit
  • Tästä ei pikadonitsien teko nopeudu, valmiista lehtevästä voitaikinasta saat melkein oikeiden näköisiä donitseja pienellä vaivalla.
  • Sulata vain paketillinen pakastevoitaikinalevyjä ja ota donitsipyörylät taikinasta muoteilla tai juomalasin ja korkin suulla.
  • Vältä hävikki, paista taikinan kanttipalat erikseen pieniksi suupaloiksi laittamalla niille juustoraastetta päälle.
  • Tärkeintä donitseissa on reilu, pinkki kuorrutus nonparelleilla koristeltuna.
10 kpl
Pohjat:
1pktMyllyn Paras Voitaikina (500 g)
Täyte:
2dlmansikkahilloa
Koristelu:
4dlmansikkatomusokeria
2valkuaista tai 4 rkl vettä
pieniä nonparelleja

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt leivinpaperille irralleen levitettyinä. Painele jokaisesta viidestä levystä 2 kpl isoa 8–9 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää (muotilla, ison lasin tai vanhan siirappi- tms. purkin suulla). Tee jokaisen ison ympyrän keskelle n. 3 cm halkaisijaltaan olevalla pikkumuotilla tai pullonkorkilla donitsiin reikä eli nosta tämä keskipala pois. Paista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 min niin, että lehtevä taikina kohoaa kunnolla ja saa kauniin kellertävän paistovärin pintaan. Anna jäähtyä.

Halkaise jäähtyneet lehtevät donitsit terävällä veitsellä keskeltä halki ja täytä mansikkahillolla.

Koristelua varten sekoita mansikkatomusokeri ja valkuaiset tai kylmä vesi keskenään paksuhkoksi tahnaksi. Levitä tämä tomusokerikuorrute lusikan avulla valuttaen donitsien päälle tai dippaa donitsit kuorrutteeseen. Koristele heti nonparelleilla.

Vinkki: Jos otat donitsit evääksi retkellä, laita hillo omaan purkkiin ja täytä donitsit juuri ennen syömistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)