Tästä ei pikadonitsien teko nopeudu, valmiista lehtevästä voitaikinasta saat melkein oikeiden näköisiä donitseja pienellä vaivalla.

Sulata vain paketillinen pakastevoitaikinalevyjä ja ota donitsipyörylät taikinasta muoteilla tai juomalasin ja korkin suulla.

Vältä hävikki, paista taikinan kanttipalat erikseen pieniksi suupaloiksi laittamalla niille juustoraastetta päälle.

Tärkeintä donitseissa on reilu, pinkki kuorrutus nonparelleilla koristeltuna.

Ainekset 10 kpl annosta

Pohjat:
Täyte:
2
dl
mansikkahilloa
Koristelu:
4
dl
(mansikka)tomusokeria
2
valkuaista tai 4 rkl vettä
pieniä nonparelleja

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt leivinpaperille irralleen levitettyinä. Painele jokaisesta viidestä levystä 2 kpl isoa 8–9 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää (muotilla, ison lasin tms. esim. purkin suulla). Tee jokaisen ison ympyrän keskelle n. 3 cm halkaisijaltaan olevalla pikkumuotilla tai pullonkorkilla donitsiin reikä eli nosta tämä keskipala pois. Paista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 min niin, että lehtevä taikina kohoaa kunnolla ja saa kauniin kellertävän paistovärin pintaan. Anna jäähtyä.

  2. Halkaise jäähtyneet lehtevät donitsit terävällä veitsellä keskeltä halki ja täytä mansikkahillolla.

  3. Koristelua varten sekoita mansikkatomusokeri ja valkuaiset tai kylmä vesi keskenään paksuhkoksi tahnaksi. Voit myös värjätä tavallisesta valkoisesta tomusokerista tehdyn kuorrutteen varovasti elintarvikevärillä.

  4. Levitä tämä tomusokerikuorrute lusikan avulla valuttaen donitsien päälle tai dippaa donitsit kuorrutteeseen. Koristele heti nonparelleilla.

VINKKI: Jos otat donitsit evääksi retkellä, laita hillo omaan purkkiin ja täytä donitsit juuri ennen syömistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Mansikkatomusokeri

Mansikkatomusokeri on poistunut markkinoilta. Voit tehdä itse punaista tomusokerikuorrutetta tavallisesta valkoisesta tomusokerista. Sekoita sitruunamehuun hieman punaista elintarvikeväriä tai geeliväriä. Mansikan makua kuorrutteeseen saat korvaamalla osan sitruunamehusta vahvalla mansikkamehulla.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.