Mansikkahampurilaiset

Mansikkahampurilaiset

Kesäinen hampurilainen täytetään mansikoilla.

Hampurilaisena toimii tässä itse leivottu hampurilaissämpylä, johon kannattaa käyttää Durumvehnäjauhoja, jolloin saadaan parempi rakenne.

Hampurilaissämpylän tilalla voisi olla myös pulla.

Mansikkahampurilaisten täytteeksi sopii mansikkasurvos tai valmis mansikkakastike sekä tuorejuusto.

10 kpl
3dlvettä tai maitoa
25ghiivaa
1tlsuolaa
2rklsokeria
1tlkardemummaa
1rklöljyä
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Sämpyläjauhoseosta
2-2½dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Pinnalle:
1dlvettä tai maitoa
2-3rklseesaminsiemeniä
Väliin:
2dlmansikkasurvosta tai valmista mansikkakastiketta
2dlvispikermaa
3rkltomusokeria
200gPhiladelphia-tuorejuustoa
½lmansikoita viipaloituna
mintun- tai sitruunmelissanlehtiä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja öljy. Alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele niistä matalia leveitä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10 min.

VALMISTA HAMPURILAISET: Halkaise sämpylä, laita väliin mansikkasurvosta tai –kastiketta ja anna sämpylän kostua. Laita sen jälkeen väliin kerma-tuorejuustoseosta, mansikkaviipaleita ja mintunlehtiä.

VINKKI: Voit tehdä sämpylöiden tilalle pikkupullia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aivan ihana, kesäinen, herkullinen ja raikas ohje! Hauska keksintö! Teen varmasti vielä uudelleenkin!