Mansikka-persimonitaskut

Mansikka-persimonitaskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
mantelilastuja
raesokeria
Täyte:
3persimoni-hedelmää
4dltuoreita mansikoita
2dlvaahtoutuvaa kermaa
2-4rklsokeria
1tlvaniljasokeria
200gmaitorahkaa tai valkosuklaarahkaa
tuoretta minttua

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös paistaa taskut jäisinä ilman voitelua ja koristelua.  Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Viipaloi hedelmät ja mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Laita väliin täytteeksi rahkaseosta sekä hedelmä- ja marjaviipaleita. Taita kansi takaisin päälle. Koristele mintunlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)