Mansikkayllätykset

Mansikkayllätykset
15 kpl
Pohjaosat:
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Tuulihattuosat:
dlvettä
25gvoita
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
(⅓tlleivinjauhetta)
2munaa
Mintturahka mansikoilla:
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
200gmarjarahkaa
1dltuoretta minttusilppua
5dlmansikoita
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Kauli sulaneet taikinalevyt ⅓ pidemmiksi. Leikkaa jokainen levy kolmeksi neliöksi. Kiehauta tuulihattuja varten vesi ja rasva kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää koko jauhomäärä kerralla. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen sekoittaen niin, että taikina irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila taas pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi muna sähkövatkaimella. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa joukkoon toinen muna. Leivinjauhe ei ole tarpeen, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen munan kanssa. Nosta teelusikalla nokare tuulihattutaikinaa jokaisen voitaikinaneliön keskelle. Nosta voitaikinaneliöiden kulmat ylös keskelle hyvin nipistäen kostutetuin käsin, voitele munalla. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 25 - 30 min. Vaahdota täytettä varten kerma, lisää rahka ja sokerit sekä tuore minttusilppu. Täytä leivokset jäähtyneinä mintturahkalla ja mansikkaviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)