Tuulihatut

Tuulihatut
40 pientä tai 20 isoa
Tuulihatut:
dlvettä
50gvoita tai margariinia
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta)
4munaa
Raparperirahka-täyte:
3dlraparperihilloa
1tlkvaniljarahkaa (200 g)
(2dlpaahdettuja mantelilastuja)
Raparperihillo:
500graparperia
1kanelitanko tai pala inkivääriä
dlhillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää kerralla koko jauhomäärä. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen koko ajan sekoittaen. Taikina irtoaa kattilan reunoista pallomaiseksi. Siirrä kattila taas pois levyltä ja sekoita joukkoon yksi muna. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa. Lisää loput munista yksi kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Leivinjauhe ei ole tarpeen, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen munan kanssa. Pursota tai nosta kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille. Taikinasta tulee n. 40 pientä tai n. 20 isoa tuulihattua. Samalla, kun laitat tuulihatut uuniin, pirskota tai suihkuta leivinpaperille pari ruokalusikallista vettä. Höyry edistää kohoamista. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa koosta riippuen 20-25 minuuttia. Tuulihatut ovat valmiit, kun ne ovat keveitä ja vaalean kullankeltaisia. VALMISTA RAPARPERITÄYTE: Tee sitä varten etukäteen raparperihillo seuraavasti. Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan. Lisää kanelitanko tai inkivääripala ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään. Täytä tuulihatut jäähtyneellä hillolla ja rahkalla. Koristele halutessasi paahdetuin mantelilastuin.

VINKKI: Voit leipoa tuulihatut etukäteen ja pakastaa ne. Täytä ne vasta tarjoamispäivänä. Suolaiseksi täytteeksi sopii esimerkiksi parsamousse.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Helppo, maukas ja näyttävä tarjottava. Ja ennenkaikkea: voi pakastaa, nopea tarjottava silloin kun yllätysvieraita saapuu. Kaikilla on sen verran jääkaapissa hilloa tai esim. juustoa.