Ainekset 4 annosta pääruoaksi annosta

Pasta:
1
annos itsetehtyä nauhapastaa (400 g)
Tai:
Lisäksi:
n. 150
g
pancettaa tai pekonia
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
200
g
jättikatkarapuja
200
g
simpukoita
(100
g
mustekalanrenkaita)
3
dl
kuohukermaa
75
g
pecorinojuustoa raasteena
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
nippu tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Jos teet pastan itse, valmista Myllyn Paras ohjeella nauhapasta. Jätä pastanauhat kuivumaan ja valmista carbonara.

  2. Laita reilu määrä vettä kiehumaan kattilaan.

  3. Leikkaa pancetta tai pekoni kuutioiksi kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele kuutioita, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Freesaa hetki.

  4. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja kypsennä juuri ja juuri kypsäksi.

  5. Lisää merenelävät pannulle ja anna niiden kuumentua.

  6. Sekoita kulhossa kerma ja juustoraaste.

  7. Valuta kypsä pasta siivilässä. Kaada pasta heti kuumana pannulle. Lisää päälle kerma-juustoseos ja pyöräytä kaikki sekaisin, anna ruoan kuumentua. Rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele ruoka tuoreella persiljalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.