Haettu sivustolta 12.12.2024
Ainekset 4 annosta pääruoaksi annosta
Pasta:
1
annos itsetehtyä nauhapastaa (400 g)
Tai:
Lisäksi:
n. 150
g
pancettaa tai pekonia
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
200
g
jättikatkarapuja
200
g
simpukoita
(100
g
mustekalanrenkaita)
3
dl
kuohukermaa
75
g
pecorinojuustoa raasteena
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
nippu tuoretta persiljaa
Ohje
-
Jos teet pastan itse, valmista Myllyn Paras ohjeella nauhapasta. Jätä pastanauhat kuivumaan ja valmista carbonara.
-
Laita reilu määrä vettä kiehumaan kattilaan.
-
Leikkaa pancetta tai pekoni kuutioiksi kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele kuutioita, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Freesaa hetki.
-
Lisää pasta kiehuvaan veteen ja kypsennä juuri ja juuri kypsäksi.
-
Lisää merenelävät pannulle ja anna niiden kuumentua.
-
Sekoita kulhossa kerma ja juustoraaste.
-
Valuta kypsä pasta siivilässä. Kaada pasta heti kuumana pannulle. Lisää päälle kerma-juustoseos ja pyöräytä kaikki sekaisin, anna ruoan kuumentua. Rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele ruoka tuoreella persiljalla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua