Pasta carbonara merenelävillä

Pasta carbonara merenelävillä
1 t , josta valmisteluaika 1 t
4 annosta pääruoaksi
Pasta:
1annos itsetehtyä nauhapastaa (400 g)
Tai:
n. 250gMyllyn Paras Sportti Täysjyväspagettia
Lisäksi:
n. 150gpancettaa tai pekonia
2salottisipulia
2valkosipulinkynttä
200gjättikatkarapuja
200gsimpukoita
(100gmustekalanrenkaita)
3dlkuohukermaa
75gpecorinojuustoa raasteena
½tlsuolaa
½tlmustapippuria
nippu tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Jos teet pastan itse, valmista Myllyn Paras ohjeella nauhapasta. Jätä pastanauhat kuivumaan ja valmista carbonara.

Laita reilu määrä vettä kiehumaan kattilaan.

Leikkaa pancetta tai pekoni kuutioiksi kylmälle pannulle. Anna pannun lämmetä ja kääntele kuutioita, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sekaan silputut salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Freesaa hetki.

Lisää pasta kiehuvaan veteen ja kypsennä juuri ja juuri kypsäksi.

Lisää merenelävät pannulle ja anna niiden kuumentua.

Sekoita kulhossa kerma ja juustoraaste.

Valuta kypsä pasta siivilässä. Kaada pasta heti kuumana pannulle. Lisää päälle kerma-juustoseos ja pyöräytä kaikki sekaisin, anna ruoan kuumentua. Rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Viimeistele ruoka tuoreella persiljalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)