Kotitekoinen pasta

Kotitekoinen pasta
45 min, josta valmisteluaika 30 min
 • Kaikille, joilla on intoa kokeilla itse jotain ihan uutta tai perheelle/pariskunnille viikonloppupuuhaksi.
 • Taikina on helpoin valmistaa durumvehnäjauhosta, koska jauhossa on vähän venyvää sitkoa. Durumvehnäjauho on keltaisempaa kuin tavallisesta vehnästä valmistettu jauho ja jo durumjyvätkin ovat kovempia ja kuultavampia kuin vehnän jyvät (ei kasva Suomessa).
 • Tee kotipasta kaulimalla, jos ei ole pastakonetta.
 • Valmistuneen kotipastan voi keittää heti tuoreena tai kuivattaa. Keittäminen ei vie kuin hetken kiehuvassa vedessä, kuten tuorepastalla.
 • Valmistamalla pastan itse voit muotoilla pastasta minkä muotoisia kuvioita tahansa. Pastataikinaan saa vaihtelua lisäämällä siihen esim. yrttejä, pippuria, basilikaa, chiliä jne.
 • Kotitekoinen pasta on hyvää sellaisenaan oliiviöljyn tai voisulan ja parmesaaniraasteen kanssa.
 • Katso video ohjeen alta, miten tuorepastaa tehdään.
3-4 annosta
n.4½dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
n.1½-2dlvettä tai 3-4 munaa
2-3tlöljyä
(½-1tlsuolaa)

Valmistusohje

 1. Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Anna taikinan levätä peitettynä n. 30 min.

 2. Pastakoneella muotoiltavan taikinan ei tarvitse levätä ennen jatkokäsittelyä. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä taikinapyörällä nauhoja tai muoteilla pikkukuvioita tai tee itse lasagnelevyjä vuokaasi.

 3. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin joka kerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus on saavutettu.

 4. Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min. Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois.

 5. Tarjoa kastikkeen ja juustoraasteen kera. Tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää. Säilyvyyttä voi lisätä kuivaamalla muotoillut pastat 50 - 75-asteisessa uunissa n. tunnin ajan.

 6. Pastaa voi värjätä punaiseksi korvaamalla veden tai kanamunan tomaattisoseella tai lisäämällä joukkoon hieman hienonnettua punajuurta. Vihreää pastaa saa lisäämällä hieman hienonnettua pinaattia tai nokkosta. Pastataikinan voi maustaa esimerkiksi yrttimausteilla tai valkosipulilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

oli ihana resepti ! kiitos paljon maistui hyvältä ja vieraat tykkkäsivät. teimme ilman munaa koska olemme vegaaneja.
Voiko durumvehnäjauhojen sijasta käyttää normaalia vehnäjauhoa?
Osan durumvehnäjauhosta voi korvata tavallisella vehnäjauholla, silloin taikinan rakenne on erilainen kuin pelkästä durumvehnästä valmistettu taikina. Taikinaa on helpompi käsitellä mikäli käyttää pelkkää durumvehnäjauhoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko pastataikinan tehdä edellisenä iltana valmiiksi?
Voi tehdä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko pastaa tehdä esim. maissijauhoista? Tai maissi- ja vehnäjauhojen sekoituksesta?
Osan durumvehnäjauhoista voi kokeilla korvata maissijauhoilla. Maissijauhot heikentävät kuitenkin taikinan rakennetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Huippu hyvää. Kannattaa tehdä.
Mikä on tällä reseptillä itsetehdyssä lasagnessa uunin lämpötila ja paistoaika?
Tuorepastasta valmistettua lasagnea paistetaan uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 30-45 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages